Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jak usunąć emblematy "H"

mayday-82
23-03-10, 18:07
Panowie jak najlepiej usunac emblematy z przedniej i tylkniej klapy tak zeby ich nie uszkodzic dodam ze chodzi o VI gena i ze na przedniej masce jest on na grillu

CzesiOo
24-03-10, 09:26
Musisz ściągnąć grill ( jest on skręcony u góry 5 zaczepkami i od spodu 5 śrubami ) sam znaczek jest skręcony na 2 śrubki od wewnętrznej strony, natomiast znaczek z klapy musisz czymś najlepiej nie ostrym by nie uszkodzić lakieru delikatnie podważać i odrywać. Jeśli zależy Ci żeby go nie zniszczyć to będziesz się musiał troszkę nad tym po gimnastykować :D

Pati
24-03-10, 09:33
aby zdjąć tylny znaczek, możesz także zdemontować osłonę bagażnika od wewnątrz i szczypcami przyciąć bolce lub ściągnąć je całkiem kombinerkami. miejsca nie jest dużo na manewry ale wykonalne.

radar333
27-03-10, 08:35
A jakby ktoś pytał to w 5 gen znaczki się podważa i delikatnie wysuwają się.

Piotrek_87
01-09-10, 18:45
Witam.
Macie jakieś patenty na odrywanie znaczków z tylnej klapy (Civic VI gen 3D HB) ? Bo tak normalnie jest ciężko. Nie chciałbym niczego zniszczyć...
HELP !

kedzior.kedzior
01-09-10, 19:08
Witam.
Macie jakieś patenty na odrywanie znaczków z tylnej klapy (Civic VI gen 3D HB) ? Bo tak normalnie jest ciężko. Nie chciałbym niczego zniszczyć...
HELP !
patrz wyżej:

aby zdjąć tylny znaczek, możesz także zdemontować osłonę bagażnika od wewnątrz i szczypcami przyciąć bolce lub ściągnąć je całkiem kombinerkami. miejsca nie jest dużo na manewry ale wykonalne.

GT-R
01-09-10, 20:53
Jeżeli chodzi o znaczki ''honda'' ''civic'' i emblemat pojemności to trzeba je najpierw dobrze nagrzać i odrywać pomału, potem tylko resztki kleju zedrzeć, można wypolerować jeżeli będzie dużo różnica. Znaczek H na tylnej klapie jest na dwóch bolcach, także dostać się do niego od tyłu i wypchnąć.

Duhon86
03-09-10, 11:23
Ja podrzałem znaczki suszarką, jak już "chodziło" to pociągnołem nitką z góry na dół, klej potraktowałem delikatnie benzyną ekstrakcyjną, wypolerowałem i jest git.

Piotrek_87
03-09-10, 18:08
Wielkie dzięki za pomysły! Będe próbował.

dyfer33
21-12-15, 18:10
Cześć.To ja dołączę do tematu i zapytam jak zdjąć chromowany emblemat z grilla z 7 gena po lifcie 2005 rok?Mam chęć go potraktować papierem 400 600 800 potem podkład i albo mat albo czarny połysk.Auto jest czarne.No ale muszę go zdjąć z tego grilla.Robił ktoś?