Zobacz pełną wersję : Mały problem z dokladka do zderzaka
Zakupilem sobie dokladke i mam maly problem poniewaz nie wiem jak przymocowac ja do zderzaka
Oto ona :)
http://img238.imageshack.us/img238/1600/dokadkall7.jpg
Jakim klejem najlepjej skleic?? Do szyb bedzie dobry?
zaden klej nie powinien Ci byc potrzebny
jesli dokladka ma otwory, to pod zderzakiem powinienes tez miec otwory. Skrecasz to odpowiednimi srubami z podkladkami i nakretkami
A jesli nie ma otworów ?? A dokladka lekko nachodzi na zderzak a nie jest idealnie usytuowana pod zderzakiem to co wtedy?
do szyb jest w sam raz i na pewno wzmocni połączenie, ale możesz też tylko skręcić. Na pewno sam klej nie będzie wystarczający
[ Dodano: Nie 27 Sie, 2006 23:21 ]
A jesli nie ma otworów ?? A dokladka lekko nachodzi na zderzak a nie jest idealnie usytuowana pod zderzakiem to co wtedy?
wtedy oznacza, że kupiłeś dokładkę robioną w garażu na odwal się i będzie Ci ciężko coś z nią zrobić. Takie są skutki zakupów taniochy niestety... :(
ta dokladka nachodzi na zderzak, przynajmniej oryginalna od VTI nachodzi. a druga jej czesc wchodzi pod zderzak i ma ona w sobie otwory. Zderzak ma seryjnie otowry, aby sie o tym przekonac wystarczy podejsc do auta i wsadzic glowe, a dokladke skoror napisales ze kupiles to chyba ja masz i mozesz zerknac jak wyglada i przymierzyc i bedzie jasne.
Zrobilem problem z glowy :D
napisz, co zrobiles i jaka metoda, tak by inni potem nie mieli takich samych pytan
GZ_KocuR, to jak w koncu zamontowałes ta podkładke bo ja mam taki sam problem:D
Dodkladka nie jest idealnie spasowana ale jakos ja ogarnalem i naprwade wyglada to niezle a przykrecilem ja od spodu zderzaka na wkrety i jeszcze oprocz tego podlozylem bardzo malutkie kawalki listewek (grubosc okolo 1-1,5 cm nie pamietam dokladnie) w miejscu wkretów miedzy zderzakiem a dokladka zeby jakos to mialo rece i nogi
To może jakieś foto zapodaj jak to wygląda na auie .
Lio Ty piszesz o dokładce od vti a on ma allegrową ala spoon czy jak Wy ją tam nazywacie, dokładka jest z włokna i za dobrze spasowana to nie jest, trzeba torche porzeźbić, najlepiej od dołu ją złapac na wkrety a w miejscu łączenia zderzaka z dokładką walisz mastyke i na koniec wszystko malujesz! Jakie listewki?? bożesz Ty mój czyś Ty tam jakies drewniane elementy wsadził??
zeby jakos to mialo rece i nogi
to chyba coś Ci nie wyszło!
Wszystko pasuje teraz idalnie tylko problem jest z tym ze jest troche kijowo spasowana i trzeba troche podlubac po niedzieli moze zapodam foto
to pasuje idealnie czy jest kijowo spasowane?
Chyba teraz jest dobrze ale było żle.Nie wiem jakoś dziwnie napisane.
W 90% udalo mi sie ja ladnie spasowac do zderzaka :)
Zapodaj jakieś fotki tej dokładki, jak ona wygląda na aucie, efekty twojej pracy itp...