PDA

Zobacz pełną wersję : Pytanie - car audio

SajmonLP
22-03-10, 21:12
Witam, posiadam w samochodzie radio firmy Pionner, przednie woofery JBL, tweetery Infinity oraz zwrotnice JBL, jednakże gdy wszystko jest podłączone jak należy, woofery oraz tweeterry w swoje miejsca w zwrotnicy, to praktycznie tweeterów nie słychac...skrzypią jakby bardzo cicho. Natomiast gdy podłączone je pod woofery, to wszystko gra ładnie, póki co tak zostawiłem z racji że słychać dobry bass z wooferów oraz dobry, nie pierdzący dźwięk z tweeterów. Ktoś wie może dlaczego nie słychać praktycznie tweeterów gdy są podłączone pod wejscie dla nich w zwrotnicy?

Wiem ze w aucie był wzmacniacz bo mam mase kabli zasilających itd w bagażniku

JulekCIVIC
23-03-10, 21:41
skoro to jest używany sprzęt to może zwyczajnie masz zwrotnice uszkodzone, jedz do jakiegoś sklepu elektronicznego i poproś o kondensatory głośnikowe 2,2uF (2zl szt) do sopranów, podłącz je do sopranów i będzie git :)
lub daj zwrotnice do jakiegoś gościa co kuma temat i ci sprawdzi je i może naprawi za niedrogo ;)

SajmonLP
24-03-10, 18:03
dzisiaj wsadziłem tylne zwrotnice na przód oraz tylne tweetery i wszystko gra jak należy... tył i tak jest nieaktywny więc tam był nie potrzebnie dobry sprzęt :) Wszystko rozwiązane.