Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : KONTROLKA SILNIKA !!!

Tomac
27-08-06, 22:16
Dziś sobie jechałem przez miasto i się przeraziłem.. zapaliła mi się kontrolka silnika. Od razu stanąłem, zgasiłem silnik.. pierwsze co to sprawdziłem czy jest olej - idealnie połowa bagnetu jest. Z związku z powyzszym pytam.. dlaczego ta kontrolka się zapaliła i czy mam powody obawiać się o silnik? Dodam jeszcze, że po ponownym odpaleniu silnika kontrolka zgasła i się więcej nie zapaliła. :roll:

Rikoo
27-08-06, 22:17
No to ziom samodiagnostyka sie klania i mniej wiecej bedziesz wiedzial co, gdzie szukac

ppm702
27-08-06, 22:49
błąd lambdy - to mój typ

tomekk
27-08-06, 22:50
Kontrolka to rozumiem, że check... Jeśli tak, to tak jak pisze Rikoo - samodiagnostyka, bo tu nikt nie wróży :)
A gdyby było źle z olejem, to zapaliłaby się kontrolka ciśnienia oleju, a nie check. No ale wiadomo, że w takiej sytuacji sprawdza się sprawy krytyczne :)

[ Dodano: Nie 27 Sie, 2006 ]

błąd lambdy - to mój typ

I ja mam takie ciche podejrzenie

mighty
28-08-06, 12:08
lambda albo czujnik polozenia przepustnicy

Tomac
28-08-06, 17:21
OK. Jak sie jeszcze raz zapali to jade na diagnostyke. Dzięki.

Lcfr
28-08-06, 17:34
OK. Jak sie jeszcze raz zapali to jade na diagnostyke. Dzięki.

z tego co mi sie zdaje... jeżeli nie resetowałeś kompa to błąd po założeniu zworki powinno pokazac....

qba1983
28-08-06, 17:40
przeciez to sam mozesz zrobic :? gdzie ty chcesz jechac :shock: :?:
komp ma pamiec, i pokaze ci wszystkie bledy od ostataniego reseta kompa.
poczytaj co i jak, i idz do autka. zajmie ci to z 5 min i juz bedziesz wszystko wiedzial

enigma
28-08-06, 20:10
błąd lambdy - to mój typ

U mnie zazywczaj lammbda świeciła się przez kilka(naście) godzin i ponowny rozruch nic nie pomagal. Takze jak bym lambde wykluczal ;)