Zobacz pełną wersję : KONTROLKA SILNIKA !!!
Dziś sobie jechałem przez miasto i się przeraziłem.. zapaliła mi się kontrolka silnika. Od razu stanąłem, zgasiłem silnik.. pierwsze co to sprawdziłem czy jest olej - idealnie połowa bagnetu jest. Z związku z powyzszym pytam.. dlaczego ta kontrolka się zapaliła i czy mam powody obawiać się o silnik? Dodam jeszcze, że po ponownym odpaleniu silnika kontrolka zgasła i się więcej nie zapaliła. :roll:
No to ziom samodiagnostyka sie klania i mniej wiecej bedziesz wiedzial co, gdzie szukac
Kontrolka to rozumiem, że check... Jeśli tak, to tak jak pisze Rikoo - samodiagnostyka, bo tu nikt nie wróży :)
A gdyby było źle z olejem, to zapaliłaby się kontrolka ciśnienia oleju, a nie check. No ale wiadomo, że w takiej sytuacji sprawdza się sprawy krytyczne :)
[ Dodano: Nie 27 Sie, 2006 ]
błąd lambdy - to mój typ
I ja mam takie ciche podejrzenie
lambda albo czujnik polozenia przepustnicy
OK. Jak sie jeszcze raz zapali to jade na diagnostyke. Dzięki.
OK. Jak sie jeszcze raz zapali to jade na diagnostyke. Dzięki.
z tego co mi sie zdaje... jeżeli nie resetowałeś kompa to błąd po założeniu zworki powinno pokazac....
przeciez to sam mozesz zrobic :? gdzie ty chcesz jechac :shock: :?:
komp ma pamiec, i pokaze ci wszystkie bledy od ostataniego reseta kompa.
poczytaj co i jak, i idz do autka. zajmie ci to z 5 min i juz bedziesz wszystko wiedzial
błąd lambdy - to mój typ
U mnie zazywczaj lammbda świeciła się przez kilka(naście) godzin i ponowny rozruch nic nie pomagal. Takze jak bym lambde wykluczal ;)