Zobacz pełną wersję : Aerodeck 20t2n dziwne zachowanie silnika
Witam, mam taki problem. Moze ktoś juz spotkał się z czyms takim, mianowicie gdy silnik pracuje na luzie i ma jałowe obroty to po dodaniu gazu silnik wpada w dziwna wibracje i takie jakby przestoje w zwiekszaniu prędkości obrotowej , ciezko mu osiągnąć 2 tys obrotów , po przekroczeniu tego progu silnik pracuje normalnie.Gdy po odpuszczeniu, gazu silnik wraca na jałowe obroty następnie znów dodam gazu silnik wkręca się normalnie. Ma ktoś pomysł co to może być?
Możesz mieć przytkane wtryskiwacze lub już zużyte. Ale z tym trzeba jechać do mechanika aby to zdiagnozował. Może to też być pompa wtryskowa. Pozdrawiam
Dziwne bo silnik ma dopiero 160 tys i cały czas na paliwie z shella smiga.
zauważyłem tez ze na zimnym silniku występuje to zadziej.
DamianPietras
23-03-10, 19:50
Zrób samodiagnostykę kompa i wybłyskaj sobie kody , może masz jakiś bląd.
faktycznie jakby pompa wtryskowa albo wtryski. Moży spytaj na forum Rovera czy takim gdzie są diesle podobnej generacji jak Twój, bo forumowicze będą bardziej zorientowani.
A jak się silnik uruchamia? Łatwo, czy raczej nie?Nie wiem, czy to ma coś z tym wspólnego, ale może masz świece do wymiany?