Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Demontaż instalacji LPG???

paFeł
22-03-10, 17:56
W zakupionym przez mnie EJ9 d14 była zamontowana instalacja gazowa, mnie stać na paliwo do mojej perełki a na gazie to tylko gotuje (planowany swap itd) więc "podtlenek LPG" idzie OUT. Jest ona wbita w dowód, i nie wiem jak dalej postępować. Zdemontuje ją sam i dalej co??? przegląd??? wydział komunikacji???

nedbv
22-03-10, 19:55
Jak tak czy tak robisz swapa to zajedź ten motor gazem a zaoszczędzone pieniądze odłóż i może cię będzie stać na nowsze auto.

sadam
22-03-10, 20:01
Jak tak czy tak robisz swapa to zajedź ten motor gazem a zaoszczędzone pieniądze odłóż
na

planowany swap itd
zapytaj ppm'a.on wyzucal gaz od siebie.

KiM
22-03-10, 20:47
z tego co słyszałem, to wywalasz gaz, jedziesz na przegląd, oni dają taki papierek czy wbijają w dowód, że już nie masz gazu i tyle, podobno to szybka i łatwa procedura.

zyga502
22-03-10, 20:54
dlaczego chcesz to wywalić ,chodzi Ci o wagę czy co,bo w sumie możesz jeździć na benzynie i nie wnikać w lpg,a jak będziesz chciał sprzedać to ktoś się znajdzie łasy na hondę i zagazowany silnik

Budziniak
22-03-10, 20:58
Jedyne co należy wymontować z instalacji lpg to ten szpetny korek chamsko zamontowany w zderzaku lub pod nim :(
Reszta tego ustrojstwa może się przydać. Zawsze to taniej oblicz Sobie ile zaoszczędzisz śmigając na gazie to może się przekonasz. W czasie zmiany silnika mechaik *******zieli Ci instalację przy okazji.

paFeł
22-03-10, 23:29
KiM dziękówka takiej odp oczekiwałem. Jak pisałem wyżej, gdybym chciał jeździć oszczędnie to wybrałbym jakieś TDi i jak dla mnie gazowanie HONDY to trochę głupota albo rybki albo akwarium. Gaz wywalał będę sam przy okazji swapa,chciałem tylko uzyskać informacji jak wygląda od strony papierkowo-urzędowej.

Shelby26
18-04-10, 09:21
Musisz jechać na stacje która może wykonywac badania techniczne pojazdu do zasilania gazem najlepiej na Okręgowa.Tam diagnosta wystawia zaświadczenie,że klient zrezygnował z zasilania pojazdu gazem to badanie dodatkowe kosztuje 63 zł.Z tym zaswiadczeniem jedziesz do Wydziału Komunikacji i wykreślaja adnotacje z dowodu rejestrcyjnego:)