Zobacz pełną wersję : Przewód masowy silnika
Mam pytanie do użytkowników civica 4D.Czy u was przewód od masy silnika też jest w jednym miejscu pozbawiony izolacji?Jest on przykręcony po lewej stronie bloku silnika.Dziwne to jest bo druty miedziane są widoczne i będą prawdopodobnie podatne na korozję:confused:.Ale może się mylę i tak ma być z jakiegoś powodu.Napiszcie jak tam u was:).Czy warto poruszać temat w ASO.:o.Pozdrawiam
przewód miedziany nie jest podatny na korozję tylko na utlenianie. Nic się nie dzieje, po 10 latach eksploatacji można go wymienić, to będzie około 10 zł.
Korozja to też ulenianie.Ale nie wazne.Ciekaw jestem czy to tak ma być.Może trzeba by go owinąc taśmą izolacyjną aby go trochę zabezpieczyć:rolleyes:.Dziwnie to wygląda.I nie jestem pewien czy 10 lat wytrzyma.:oAle dzięki za informacje.Pozdrawiam.:)
fakt chodziło mi o to że nie rdzewiej tylko śniedzieje. Ja u siebie wymieniłem właśnie po 10 latach, mimo iż zrobił się czarny nadal działał. Myślę że konstrukcja tego kabla zbyt wiele się nie zmieniła :)
Ale jak piszezsz że po 10 latach to mówimy chyba o innych modelach.Bo VIII gen.produkują od 2006r.A mnie interesuje czy obecnie we wszystkich civicach 4D tak jest.Jak mi w ASO powiedzą że to normalne to obejrzę te w stojące w salonie.I wtedy będe pewien.Jutro napiszę co się dowiedziałem.Może komuś się to przyda.Pozdrawiam
Witam ponownie.Jednak te typy tak mają.Oglądałem w salonie inne auta i też tak jest.Czyli sprawa wyjaśniona.Pozdrawiam.:)