PDA

Zobacz pełną wersję : Przewód masowy silnika

Jacek65
22-03-10, 17:22
Mam pytanie do użytkowników civica 4D.Czy u was przewód od masy silnika też jest w jednym miejscu pozbawiony izolacji?Jest on przykręcony po lewej stronie bloku silnika.Dziwne to jest bo druty miedziane są widoczne i będą prawdopodobnie podatne na korozję:confused:.Ale może się mylę i tak ma być z jakiegoś powodu.Napiszcie jak tam u was:).Czy warto poruszać temat w ASO.:o.Pozdrawiam

Konrad84
22-03-10, 17:35
przewód miedziany nie jest podatny na korozję tylko na utlenianie. Nic się nie dzieje, po 10 latach eksploatacji można go wymienić, to będzie około 10 zł.

Jacek65
22-03-10, 17:40
Korozja to też ulenianie.Ale nie wazne.Ciekaw jestem czy to tak ma być.Może trzeba by go owinąc taśmą izolacyjną aby go trochę zabezpieczyć:rolleyes:.Dziwnie to wygląda.I nie jestem pewien czy 10 lat wytrzyma.:oAle dzięki za informacje.Pozdrawiam.:)

Konrad84
22-03-10, 19:49
fakt chodziło mi o to że nie rdzewiej tylko śniedzieje. Ja u siebie wymieniłem właśnie po 10 latach, mimo iż zrobił się czarny nadal działał. Myślę że konstrukcja tego kabla zbyt wiele się nie zmieniła :)

Jacek65
22-03-10, 19:59
Ale jak piszezsz że po 10 latach to mówimy chyba o innych modelach.Bo VIII gen.produkują od 2006r.A mnie interesuje czy obecnie we wszystkich civicach 4D tak jest.Jak mi w ASO powiedzą że to normalne to obejrzę te w stojące w salonie.I wtedy będe pewien.Jutro napiszę co się dowiedziałem.Może komuś się to przyda.Pozdrawiam

Witam ponownie.Jednak te typy tak mają.Oglądałem w salonie inne auta i też tak jest.Czyli sprawa wyjaśniona.Pozdrawiam.:)