Zobacz pełną wersję : Niezapalajaca sie kontrolka oleju
Witam moj problem jest nastepujacy,jestem swiezo po swapie na d16z9 i dzis wydawalo by sie ze juz wszystko zostalo ogarniete a jednak nie zapala mi sie kontrolka od oleju,przekrecajac kluczyk swieci sie tylko ladowanie oraz reczny,auto zapala normalnie oraz pracuje raczej w porzadku tylko kontrolka nie zyje.
Po organoleptycznych ogledzinak z kabelkami od czujnika wydaje sie wszystko ok,w czym jeszcze moze tkwic zonk w moim przypadku?
Przed swapem bylo ok wiec odrzucam ta opcje na koniec,zegary zostaly przeciez moje.
w takim razie jak nie kontrolka to może czujnik cisnienia oleju coś ześwirował?:confused:
jeżeli nie świeci się w ogóle to sprawdziłbym jednak tą żarówkę dla świętego spokoju ;)
JulekCIVIC
21-03-10, 21:47
i wykręć swój stary czujnik z b2 i wkręć w nowy silnik też będziesz miał pewność ze jest ok.
jak to nie pomoże to odszukaj w wiązce kabel od czujnika i spr miernikiem czy jest przejście do kompa, może gdzieś przy swapie został przerwany ;)
Panowie a wie ktos czy w 4genach czujniki oleju byly takie same?Bo tym z b2 nie dysponuje juz niestety.
Jeśli żarówka jest sprawna to po włączeniu stacyjki zapali się, razem z innymi kontrolkami. Skoro się nie zapala to w pierwszej kolejności to sprawdź.