Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Wyciecie puszki srodkowego wydechu

Diups
26-08-06, 22:39
Siema
Wiem ze sie to wycina itd... ale chcialem spytac czy ktos w 5d ma wycieta puszke srodkowego wydechu... Sprawa wyglada tak ze zawsze tym zawadzam na progach zwalniajacych... gdyby nie ta puszka to bym nie zawadzal niczym :/ dzis cofalem, wyjezdzalem z bramy na dzialce u mojej drugiej polowki i sie zawiesilem na srodkowym ... szarpnelo mnie *****iscie mocno bo wydech zatrzymal sie na betonie (nie wiedzialem ze tak nisko jest - albo tak wysoko ten beton) i cos tam peklo/rozerwalo sie/ zrobila sie dziura czy Bog wie co i chodzi jak czolg glosno... na zewnatrz nie slychac prawie, ale od wewnatrz znacznie...

i teraz pytanie

1. moge wyciac sama puszke srodkowego i wspawac tam rurke?
2. jak to wytne to bedzie spadek mocy, wzrost, czy co? jakies konsekwencje w mocy auta beda
3. jakbym to wycial to skonczylyby sie moje problemy na progach... bo jadac w 3 osoby juz zawadzam nawet na najmniejszym ta puszka... wkoncu mialbym spokoj... tylko czy wyciecie da cos wiecej pozytywnego/negatywnego oprocz tego ze nie bede zawadzal?
4. co na to miejsce wspawac?
5. jak wytne i wspawam rurke to tej samej srednicy dac co reszta tych rurek?
6. jak wytne to i wspawam rurke to duzo glosniej bedzie?
7. wkoncu to wyciac czy jakos pospawac zeby sie nie darl ten wydech i jezdzic z puszka, co radzicie?

sorry bo pytania moze sa dziecinne... ale chcialbym znac wszystkie za i przeciw temu posunieciu... amnie do tego mobilizuje tylko to ze bym juz nie zwadzal a ze mam okazje cos z tym zrobic to kombinuje

mighty
26-08-06, 22:48
ja usunelem u siebie, co prawda nie ta buda i inny silnik, ale to chyba nie ma aż takiego znaczenia. Wstawilem zamiast tego rurke, jedyny minus - jest glosniej.

Diups
26-08-06, 22:52
jedyny minus - jest glosniej.

Wiesz buda nie ta, to proste... tylko kurde ulter jak sie nagrzeje to jest dosc glosny w przedziale 3-5tys obrotow... i kurde boje sie ze bedzie glosniej... jest glosniej na srodku czy tylko koncowy jest glosniejszy? bo puki co po srodku mi chodzi jak subarka wrx :P :D

a zadnego spadku/wzrostu mocy nie bylo ? zwykla rurke tej samej srednicy wspawales?

mighty
27-08-06, 00:10
zadnego spadku mocy nie bylo, jest po prostu glosniej, ale ja nie mam jeszcze kata wiec wiesz ;)
ja spawalem caly nowy wydech od kata do końcowego.

skubiszek
27-08-06, 06:36
ja kiedyś pomysłowo jak młody byłem :D wstawiłem strumiennice łuskową, i to był błąd ;/ teraz mam seryjny wydech..ale on nie wystaje mi poniżej auta ... i auto jest wyraźniej odmulone!

stempel
27-08-06, 12:36
licz sie z tym ze po wycieciu tego tlumika napewno bedzie glosniej a przedewszystkim rozleci ci sie tlumik koncowy jesli masz seryjny i bedzie z siebie wydawal malo przyjemne dzwieki ,czym tlumik jest wczesniej (znaczy na poczatku) w ukladzie tym mniej buczy calosc. Przerabialem to na 10 roznych sposobow .Radze ci wspawaj tam cos mniejszego byle by cos tam bylo.