Zobacz pełną wersję : Sonda Lambda
Witam,
Mam do wymiany sonde lambde, mysle nad http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=121913842 z tym ze kurcze ja mam w swojej sondzie inne kolory dwa czarne biały i zielony , czy bedzie ona pasowac do mojego samochodu ? (silnik b16a2) Prosze o pomoc.
maniek1982
26-08-06, 19:50
wątpie.ja tez wymieniałem i jak się pytali mnie sprzedawcy o kolory to jak były inne to odrazu mówili ze nie będzie pasować.musisz poprostu kupić z takimi samymi kolorami.pozdro
Ja w swoim d16z6 probowalem taka z szarym i nie pasowala ale u mnie pasuje zammiennik walkera co ma 2 czarne , niebieski i bialy z tym ze trzeba podlaczycz tak ze czarne z czarnymi a niebieski z bialym i bialy z zielonym a nie tak jak by to na logike wziasc ze bialy z bialym a niebieski z zielonym.
vtec23, moze bym mial taki zamiennik :D
moim zdaniem bedzie pasowac. Jakas uniwerslana podlaczalem u kolegi w aucie i bylo OK
do siwasa tez juz kolege na PW wyslalem
8)
A ja powiem, że ten Bosch to raczej nie będzie pasować. Orientowałem się u sprzedających, jak szukałem sondy do D16 i pytałem również o nią - nie dało rady.
bors pisze, że zamiennik Wakera przypasował - może to jakiś trop. Ja odpuściłem takie rozwiązania i kupiłem oryginał - najpewniejsze rozwiązanie i bez zbędnego stresu :)
Kurcze zastanawiam się co zrobic, niby wszystko oki z silnikiem samochodem, był problem z kalbami i swiecami , wymienilem i wszystko oki jest, jednak komp wskazuje bład Sondy, jak moge jeszcze to sprawdzic ze nie działa bo nie chce wydac kupy kasy na cos co u mnie tez działa. Jak proponujecie to sprawdzic.