Zobacz pełną wersję : problem z światłami .
Mam problem z swiatłami na burcie w civicu 5gen. tzn brak swiatła wstecznego ,halogenu,podswietlania tablicy i kontrolka od burty nie zapala sie podczas otwarcia bagaznika. Bezpieczniki sprawne,masa wporządku. Było i niema :(
Poradzcie cos...
w sumie to nie wiem co może być nie tak, ale poza sprawdzeniem bezpieczników (czy są całe) to sprawdź czy dochodzi do nich napięcie, przynajmniej ja bym od tego zaczoł ;)
ale to mozliwe ze do kazdego bezpiecznika odpowiedzialnego za swiatla jak i wsteczne jak i od rejestracji oraz od halogenu to wszystkie te 3 nie mialy by pradu?? oraz nie pokazuje mi ja mam otwarty bagaznik a ostatnio jeszcze pokazywalo
halogen ma osoby bezpiecnzik napewno, do tego przekaźnik, wsteczny też powinien mieć oddzielny bezpiecznik
no wlasnie kazdy ma inny bezpiecznik to troche dziwne zeby te 3 bezpieczniki nie mialy pradu naraz...
Ciężko to będzie odnaleźć ale pokombinuj z podaniem masy bezpośrednio z akumulatora gdzieś do przewodu masowego. Bo jakoś mało możliwe żeby to wszystko zdechło na raz na moje oko to może być tylko wina uwalonej masy albo zbyt słabej.
No te światła się prawdopodobnie są przywarte do jednego punktu masowego. Wybadaj dokłądnie mase.
JulekCIVIC
21-03-10, 21:24
najlepiej zdejmij tylna kanapę (siedzisko) i spr kostki łączące całą tylną wiązkę z przodem, może tak tkwi problem, jak już będziesz miał o na wierzchu to podaj napięcie na odpowiednie kable i spr czy w ten sposób działają, jeśli tak to może coś wcześniej...
bo to sie stalo jakos niedlugo po tym jak zrobilem tylne swiatla z kolega w stylu usdm... i te na klapie sa podpiete pod lampe jedna tylna, ale one swieca akurat wiec wychodzi na to ze masa by byla dobra...