Zobacz pełną wersję : Jakie amory zamówić grupowo przy kolejnym zamówieniu
Z faktu że przy zamówieniu grupowym na KYB Excel-G wdało się wielkie zamieszanie dlatego zakładam ten temat - tutaj podyskutujemy na jakie amorki postarać się zebrać sympatyczne grupowe zamówienie - dzięki któremu zaoszczędzi się trochę kaski -
TUTAJ WRZUCAMY SUGESTIE, LINKI DO STRON I PROPOZYCJE...I PO USTALENIU TUTAJ CIEKAWSZYCH OPCJI BĘDĘ JA - EWENTUALNIE KTOŚ INNY JAK BĘDZIE MIAŁ DOJŚCIA ORGANIZOWAŁ ZAMÓWIENIE!!!!
Pozdro dla wszystkich i zapraszam do dyskusji :D
Ja jestem za :D Tylko, czy ktoś jest w stanie zaoferować (ma kontakty, dojścia itd.) amorki o krótszym skoku przeznaczone do sprężyn obniżających. Mam -60/-40 i czuję, że powoli muszę myśleć o wymianie amorków, więc zamówienie grupowe byłoby dla mnie strzałem w sedno :)
Też jestem zainteresowany czymś do sprężyn -60
witam
a nie wolelibyscie np kyb ultra sr ? z opisu na stronie producenta wydaje mi sie ze do hondy ktora jest zdecydowanie za miekka i tak naprawde nie da sie tym jezdzic (zwłaszcza ze mam 5d) co wiecej moznaby odrazu kupic cały zestaw i montazowy i ewentualnie spręzyny za same amorki przod 5d koles z inter cars-u to chyba oficjalny dystrybutor kyb w polsce (moge sie mylic) zaproponował 658zł za 2, moze udałoby sie cos wynegocjowac przy wiekszych zakupach. Taka luzna propozycja :)
No te ultra sr wydają się dobrą alternatywą, choć na stronie producenta nie jest napisane, że są one o skróconym skoku (chyba, że coś przeoczyłem). Jeśli są to bajunia, a jak nie to pozostaje blinstein lub koni, aby jazda i zawias miał sens ;)
witam. jak już pisałem w dziale o zamówieniach :
ponieważ jestem w trakcie zakupu sprężyn obniżających do mojego autka - a nie chce wydać dużo - zastanawiałem się nad zakupem sprężyn firmy FK - Automotive.
przeglądając ich sklep on-line który po polsku dostępny jest zauwazyłem że mają dość szeroką ofertę sportowych sprężyn ale i amortyzatorów. o to link do ich strony :
http://www.fk-automotive.de/websale7/?shopid=fk-automotive&subshopid=Polnisch
ceny przykładowe - do V gen EG:
FK Suspension Kit High Tec - 35-40 mm cały zestaw = 1068zł
FK Lowering Springs High Tec - 35-40 mm, same sprężyny = 328zł
FK Sport Shock High Tec - sam amorek przód - 223,46zł
jest jeszcze tańszy kit FK Suspension Kit AKX - 35-40 mm, cały zestaw = 645.59 zł
natomiast zestaw samych amortyzatorów FK Sport Shock Set AKX = 418zł
pomimo że te drugie zestawy AKX zalatują mi troche TA Technix/Gt Cupline to te pierwsze High Tec moga być ciekawą alternatywą. wogóle jeżeli ktoś ma jakieś info na temat firmy to prosze podać na pw :D będe wdzięczny :D
Dobrze, ale te FK Suspension Kit High Tec są przeznaczone do -35 -40 mm, czyli do gleby - 60 za bardzo nie będą się nadawać??
FK Suspension Kit High Tec to jest kompletny zestaw amorki plus springi -35/40, jest też zestaw ze springami -60mm
a to co was by interesowało - mnie w przyszłości raczej to -FK Sport Shock High Tec - sportowy amorek, skrócony z tego co czytałem.
michalm320
21-03-10, 23:26
FK - Automotive
Szkoda że to FK nie nic do 6 gena...
Ja bym sobie odpuścił te FK, wystarczy spojrzeć na resztę asortymentu... Jak dla mnie straszny shit, tak mi się wydaje przynajmniej. Testował ktoś to FK, bo kibel będzie straszny jak kilka osób zamówi i okaże się że wyrzucili pieniądze w błoto.
Dziś byłem na przeglądzie i usłyszałem, że mogę myśleć o wymianie tylnych amorków... skoro tak tu ostro się za to bierzecie to może i ja się poważnie tym zainteresuję. Najlepiej byłoby z koni 1130 :D ale czymś innym i dobrym też nie pogardzę.