PDA

Zobacz pełną wersję : "Tuning" silnika 1.6 VTEC

StRz3cHu
25-08-06, 22:47
Witam, jakie zmiany polecacie w silniku 1.6 VTEC 93r. aby dodac mu pare konikow.... nie mowie o radykalnych zmianach i strasznie drogich :)

Ekard
25-08-06, 22:51
Dolot, wydech i pokrywa zaworów na czerwono.

A jak chcesz coś więcej to looknij na FAQi jest tam tego pełno.

ppm702
25-08-06, 22:51
najpierw poczytaj, a jak już zdecydujesz się dadać pytanie to zadaj je w prawidłowym dziale, gdzie przenoszę Twoje pytanie.

Na przyszłość życzę więcej uwagi

Vassago
26-08-06, 13:08
załóż gaz i magnetzery. W dalszej kolejnosci diodowe spzyskiwacze, neony i parę naklejek na drzwi. Koniecznie strumienica zamiast kata. Mysle ze 400 koni pęknie jak nic...

Matey
26-08-06, 13:16
załóż gaz i magnetzery. W dalszej kolejnosci diodowe spzyskiwacze, neony i parę naklejek na drzwi. Koniecznie strumienica zamiast kata. Mysle ze 400 koni pęknie jak nic...

Kurde ubiegles mnie. Pamietaj jeszcze o czipie z allegro

hokej
26-08-06, 14:31
Pamietaj jeszcze o czipie z allegro

:D :D

StRz3cHu
26-08-06, 14:36
Juz 3 magnetyzery... rezystory z allegro... gaz i w ch*** neonow mam...a na naklejki to brak mi miejsca :D ostatnio pomalowalem go na czerwono tak doradzili mi chlopaki z wioski :]
Ale jakos te modyfikacje wigoru mu nie dodały... :/ :D

[ Dodano: Sob 26 Sie, 2006 ]

najpierw poczytaj, a jak już zdecydujesz się dadać pytanie to zadaj je w prawidłowym dziale, gdzie przenoszę Twoje pytanie.

Na przyszłość życzę więcej uwagi

Sorrki, jestem nowy i jakos wszystkich dzialow jeszcze nie pamietam :)
Pozdrawiam

kosiniak
26-08-06, 14:38
co to za silnik, wpisz numer silnika w wyszukiwarce i jedziesz!!!

Matey
26-08-06, 14:39
uz 3 magnetyzery... rezystory z allegro... gaz i w ch*** neonow mam...a na naklejki to brak mi miejsca n ostatnio pomalowalem go na czerwono tak doradzili mi chlopaki z wioski :]
Ale jakos te modyfikacje wigoru mu nie dodały... n n

Przynajmniej jeden ktory czai zarty :)

StRz3cHu
26-08-06, 14:52
Bo czesto mam brechty z takich ludzi ktorzy mysla ze takie gadzety dodaja mocy i pyataj sie na Moto-Cafe Allegro czy to prawda ;)

Furious
26-08-06, 16:31
Pamietaj jeszcze o czipie z allegro

Ziomie ja sprzedaje swoje chipy na allegro :D

Maciek_K
26-08-06, 16:41
No to juz wiadomo dlaczego Mielcarek cały czas objeżdza Hondy :lol:

Tomo
26-08-06, 16:45
no to teraz wróćmy do sedna tematu,

zadajmy poprawnie konkretne pytanie,

albo zamykam i koniec z OT

BRACIA
26-08-06, 19:16
Ziomie ja sprzedaje swoje chipy na allegro
My nie sprzedajemy hehe,u nas strojenie na miejscu - na chamowni i w czasie jazdy :D , ale tak prawde mowiac to te "zmodyfikowane" programy ktore ladowane sa w czipy to troche im brakuje do idealu(biorac pod uwage wartosci zaplonu i wtrysku paliwa), wiekszosc z tych programow spoono lub mugeno podobnych posiada lekkie "dziury" AFRowe. Co do pytania , pewnie chcesz tanio i duzo koni(przypomina mi sie ostatnio rozmowa z klientem hehe),tak to tylko w erze, zbuduj sobie N grupowy silniczek,porzadny dolocik,kolektorek,wydech,zestroic i bedzie z dobrym wiatrem cos kolo 20KM(nie patrz ze tak malo bo jak zalozysz waleczki w pozniejszym etapie ta inwestycja 100% sie zwróci), mysle ze tak w 5 tys. powinienes sie zmiescic.

Furious
26-08-06, 19:39
Cytat:
Ziomie ja sprzedaje swoje chipy na allegro

My nie sprzedajemy hehe,u nas strojenie na miejscu - na chamowni i w czasie jazdy , ale tak prawde mowiac to te "zmodyfikowane" programy ktore ladowane sa w czipy to troche im brakuje do idealu(biorac pod uwage wartosci zaplonu i wtrysku paliwa), wiekszosc z tych programow spoono lub mugeno podobnych posiada lekkie "dziury" AFRowe.

Ja trzymam sie daleko spoono-mugeno podobnych.. wgrywam serie :)
Gdybym mial sonde tez bym sie pobawil w strojenie :P