PDA

Zobacz pełną wersję : Rdza na tylnej klapie do okoła rejestracji 5g Hb

evil_kid
25-08-06, 20:30
Powrzechnie wiadomo, że "ta ramka" na klapie wokół rejestracji bardzo często rdzewieje .Nie którzy ją szpachlują(nie ma już tego rantu dookoła) inni wspawują blache i przekładają rejestracje na zderzak...Chciałem się dowiedzieć czy ktoś z Was naprawiał to tak, żeby zostało jak było oryginalnie czyli z tym rantem(wcięciem) dookoła.
Nie wiem, może jakieś ocynowanie tego...
Jeśli ktoś to zrobił i zostało jak oryginał to poprosze o kontakt(okolice W-wy).(Wszyscy "spece" u których byłem powiedzieli, że nie da rady :? )
Z góry dzięki za pomoc
Pozdro

Armani
25-08-06, 23:37
Jeżeli nigdy nie robiłeś takich rzeczy to lepiej się za to nie bierz. Skoro tylko o klapę chodzi to lakiernik bierze średnio za taką usługę 200 zł.

hokej
26-08-06, 17:37
najlepiej kup nowa klape bo naprawiannie tego nic nie daje rdza i tak wyjdzie po jakims czasie :sad:

Kuba007
26-08-06, 23:48
ja lakierowalem cala honde jakos na poczatku stycznia 06. w miedzyczasie klapa byla lakierowana ponownie chyba w kwietniu bo wyszly male bable. teraz samochod jest kolejny raz u lakiernika i znowu musi byc robina klapa :sad: poprsotu klapy w tych civicach gnija od srodka, a nie ma tam dostepu i nie da sie tego porzadnie zrobic - taka jest wersja mojego lakiernika. tym razem bede mial to zeszlifowane i powleczone jakas guma. zobaczymy ile potrzyma.

Wallia
27-08-06, 08:22
De facto nowej to raczej nie ma do kupienia. Ale kompletną, igłę nie zgnitą od wewnątrz kupisz za 200zł.