Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Rady,Opinie,Pomoc,Odpowiedzi Na Pytania Mile Widziane

pepis3
25-08-06, 15:26
Mam Plany Budowy ( Zabudowy) Instalacji Car Audio :)
Przedstawię Swoje Plany I Pomysły.
Proszę O Delikatne Sugestie na temat Fanaberii ;) :oops:
Kasa Jak Zwykle Gra Role :(
Sa To Plany Długo Terminowe

Ta Instalacja Ma Być Niepowtarzalna,
Ma Służyć Do LaNNSSuu ( Małolatki Robią ŁAŁ :D )
I Do Cichego Odsłuchu ( Mooozee Nawet Hi-End) :twisted:

Nie Wiem Czy Instalacja Głośników Jednej Firmy
Jest Optymalnym Rozwiązaniem, Myślałem O TYM :] ... :P

Do Zabudowy Planuje Używać Solidnego Sprzętu,
Jeśli Mowa O Głośnikach I Wzmakach..
To Moim Zdaniem w Grę Wchodzą: Alpine, Jbl, Hertz, Sinus Live, Blaupunkt, Pioneer, Impulse(acoustic), Rockford Fosgate, JL AUDIO, ect....

A I Zasadnicza Sprawa Chcę Wszystko Dobierać z Zapasem Mocy By Nic nie Było Maksymalnie Obciążone, zawsze 3\4 (do Połówki Nawet Nie Siadam.. ;) )

Zacznijmy do Grubych Ryb:)
Jednostka Sterująca Alpine 3xRCA (Takie Wymaganie Gdyż Planuje Podzielić Wszystko na 3 Wzmaki TJ. 1- Przód ( Słupki + Drzwi ) 2 - (Boczki + Półka) 3- (Sub) ) Podswietlanko na Czerwono i CD nie musi Być MP3 !! ( Takich Wielkich Wymagań Nie Mam

Wzmaki Z Tego Co Wyżej Napisałem Wynika Że Maja Być 3. W Tym Dwa 4 Kanałowe Zasilające Przód i Tył A Trzeci Dwu Kanałowy ( Możliwość Mostkowania ) Czyli Napęd Suba. Co Do Firm Jestem Bardzo Ugodowy ( Broń BOŻE FIRST`A itp..)

Wysokie Tony - Czy Jest Sens Dawania 4 Sztuk?? Słupki Z przodu To Na Pewno. Czy Więcej?? Ma Ręka Jest Wyciągnięta w Kierunku Sinus Live W tym Przypadku..

Drzwi - w Profesjonalnych Instalacjach(chyba) Największy wkład pracy i Finansów To Drzwi, Tu Powinno Być ( To Co Najlepsze) Więcej Niż Jedna Sztuka?? A Może dwie sztuki??. Chyba Max Wchodzi 16.5 Sporo Artykułów Na Temat, Jak Co Zrobić. A Panele Drzwiowe Na Forum Znajdę??

Boczki - W Boczki Dawać Coś?? Czy To Nie Potrzebne??
A Jeśli Tak To Jaka Głębokość Montażowa Wchodzi W Grę .. I Chyba 130 mm??

Półka - Elipsa Czy 200 mm ??
Co Wejdzie Bez Cięć A Co Wejdzie Za Wszelka Cenę ??

KUFER - Co Do Bagażnika - Tu Miejsce Musi Być Na Gaz :(
I Coś Grającego Posiadam JBL Cb300e B-P Co Wy Na To ??
Lepszy Będzie JBL Gt3-15 Jaka Skrzynia?? Ile L??

Okablowanie i Kondensatory - Jakiej Firmy ?? ( Na ten Temat Nie Wiele Powiem :( )

Wygłuszanie - Czego Użyć.. (OOOOPiNNI Jest Tyle Co I Użytkowników )

Proszę O Sugestie :!: Z Czym były Problemy :?: Co Przeszkadzało.
Jak Rozwiązaliście Te Problemy :idea:

W Co Warto Się Zaopatrzyć ( Poza Cierpliwością ) :) :?:

Możecie Podawać Cos W Stylu Musisz To Mieć ( Okazje na Alegro,ect..)
Każda Sugestia, Rada, Opinia. MILE WIDZIANA :D

Jeżeli Oczymś Zapomniałem Wtrąć To... [/i]

ppm702
25-08-06, 15:29
a wszystko to zamontowac do roweru, bo oczywiscie uściślenia jakiego to ma auta dotyczyć brak... :?

Na początek powiem - półkę sobie odpuść

kosiniak
25-08-06, 15:31
jak by co to mam do sprzedania p[o taniosci wzmak 4kanalowy Helixa Hxa400MKII i subwoofer Helixa 30cm, Deep Blue :)

emg
25-08-06, 20:45
Ta Instalacja Ma Być Niepowtarzalna

Ma Służyć Do LaNNSSuu

Do Zabudowy Planuje Używać Solidnego Sprzętu
i to się niestety gryzie, bo tak to tylko w erze, ale...

Kasa Jak Zwykle Gra Role

...oczywiście wszystkich klientów szanujemy

adam3k
25-08-06, 20:58
czemu należałoby półkę odpuścić ??

ppm702
25-08-06, 22:00
a co Ty chcesz zrobić? Stereo, czy multimedia? Jak stereo, to poczytaj troszkę o naturalności dźwięku i rozłożeniu sceny. Albo lepiej poczytaj forum, bo po raz setny tego samego nie chce mi się pisać - wybacz :?

adam3k
25-08-06, 22:43
tak tak ale moim skromnym zdaniem półka potrafi wspomóc

ppm702
25-08-06, 22:53
więc po co pytanie? jesli wiesz sowje to po co pytasz. ja powiem Ci i większość kolegów, którzy choć liznęli CarAudio, że przy zabudowie nie multimedialnej półka to kupa.

adam3k
25-08-06, 22:59
jasne - kwestia podejścia - ja tam półki nie eliminuję :)

MartinS
26-08-06, 10:35
jasne - kwestia podejścia - ja tam półki nie eliminuję
nie kwestia podejscia tylko znajości tematu.....

ja powiem Ci i większość kolegów, którzy choć liznęli CarAudio, że przy zabudowie nie multimedialnej półka to kupa.

pepis3
26-08-06, 13:09
Kasa MAX do 3000 :)

A Auto jest W "Topyku" Coupe 94 ;)

A co Do Helixa Jaka Cena Wzmaka Daj Na PW

Chciałem Jakis Wypośrodkowanych Opini na te tematy O Które Pytałem bo w Każdym ToPyKu i ArTyKuLe Jest Podział zdań Chce Fachowej Porady na temat Co z tego co napisałem ma sens a co nie... a jak do tego dojdziemy to Zaczniemy Mysleć Jakie Sprzęty..

emg
27-08-06, 10:48
w tej kwocie to się zmieścisz spokojnie w sprzęcie buszmena, alfarda lub coś podobnego i przy dobrych wiatrach może nawet cos zostanie.

!markos
27-08-06, 16:19
jak maja byc 24 wzmacniacze i 297 glosnikow to nie wiem czy te 3 kola wystarcza nawet na buszmena :570:

Oraz Jak Wpadles Na Tak Interesujacy Sposob Pisania, Ktory Uniemozliwia Przeczytanie Wszystkiego Bez Ponadprzecietnego Wysilku? :roll:

emg
27-08-06, 17:16
dobrzeżeniepiszewtensposób

MartinS
29-08-06, 15:53
lista ewentualnego sprzetu dluga a i ilosciowo sporo, wiec labo musisz do budrzetu dopisac jedno zero, albo zmniejszyć liste.....

emg
29-08-06, 17:14
Do Cichego Odsłuchu
tu się w kwocie 3000 zmieścisz

Mooozee Nawet Hi-End
mooożee raczej nie, bo czasem same tweetery hiend potrafią kosztować 1000 więcej niż masz budżet na całość