Zobacz pełną wersję : Civic gaśnie na wolnych pracując na gazie - proszę o pomoc
Witam i proszę o pomoc - moj civic gaśnie na niskich obrotach pracując na gazie - nie ma żadnej możliwości regulacji z poziomu parownika. W parowniku został wmieniony caly środek, wymieniono filtr oraz sprawdzono instalację przez fachmena gazownika ktory rozlożyl rece. Co z tym fantem robić - prodze o radę i pomoc.
Piszę dalej: silnik 1,5 numer D15B2 instalacja LANDI 98 SE automatycznie przełacza na gaz po osiągnięciu 2000 obr. Gazownik mówil zeby coś tam poczyścić pod wlotem powietrza do wtryskiwaczy ale nie wiem co tam jest i jak sie do tego zabrać ( silnik krokowy itd ????)> Jeżeli mam coś poczyścić to co?????????
napisz jaki samochod itd..
Ja jestem wczoraj po instalacji gazu (rano problem z odpaleniem ? ;/ Ktos wie dlaczego ? Bardzo dlugo musialem krecic)
Pozniej mi gaslo na luzie pokrecilem przy gazniku i narazie ok
Ja też mam problem na niskich obrotach na gazie, ale to tylko latem. Zimą jak ręką odjął. Tez nie wiem czemu. Gazownik sprawdał wszysko i oki, ale nic niemogę z tym zrobić.
Pozdrowionka
oraz sprawdzono instalację przez fachmena gazownika ktory rozlożyl rece
to rzeczywiscie fachmen :D :D z reszta jak wiekszosc gazownikow..
Gazownik sprawdał wszysko i oki, ale nic niemogę z tym zrobić.
nauczcie sie ze gazownicy to sa spece od instalowania gazu a nie od jego dzialania
walher co to za silnik? i jaka instalka? jak wyobrazasz sobie pomoc jak nie podales podstawowych danych
ryfi to samo
dejvt odpalales na gazie? czy na benzynie? jak na gazie to nie zapominaj przed samym rozruchem uzyc magicznego strzalu gazu. to ten dodatkowy przycisk. wtedy mieszanka jest bogatsza
jest z tylu za gaznikiem czarne pokretlo z plastikowa glowka. to regulacja niskich obrotow. krecac nim bedziesz musial doswiadczalnie ustawic kompromis pomiedzy obrotami wolnymi na benzynie i na gazie..
nie licz tu na gazownikow chyba ze masz zaufanego. praca gazu na zimnym i cieoplym silniku to odrebne historie
jest jeszcze miedziane pokretlo na parowniku tam tez mozesz delikatnie wzbogacic mieszanke. byle nie za duzo bo zacznie znowu schodzic z obrotow jak za bardzo przekrecisz pokretlem bo mieszanka bedzie za bogata.
nie mam takiego przycisku jak dodatkowy szczał gazu.. silnik zimy wiec odpalalem na benie ale wczesniej jechalem na gazie wiec odpalając na benie komora nie napelnila sie odpowiednio.. pokrecilem i przełączylem na gaz i tez nie odpalal bo w komorze bylo juz troche paliwa jednak za malo by odpalic na paliwie.. przelaczylem wiec na paliwo kluczyk na zapłon, pedal do deski i odpalil :)
to takie moje male wnioski nie wiem czy poprawne.. w instrukcji jest napisane ze jesli chemy odpalac na benzynie to konczac jazde mam juz przelaczyc na wache zeby sie komora napelnila :)
a co do pokretla za gaznikiem to nie moge go znalesc :(
hee nie skumalem
mowilem ci zebys nie dal sobie zalozyc sterowania bez dodatkowego przycisku. zadzwon niech ci wymienia.
jak juz odpalasz na benzynie to nic nie przelaczaj zanim nie odpalisz. gaznik sie momentalnie napelni. przelacz dopiero jak odpali auto. chyba ze zle zrozumialem
mowli ze nie maja takiego przełacznika :/ i ze takie zawsze montują... :/
poniewaz nie montuja instalacji podcisnieniowych czy cos tam
hmm to moze ja zle cos napisalem nie wiem nie znam sie :P
PS gdzie dokladnie jest ten przełącznik do regulacji obrotow ?
ja mialem podcisnieniowa. moze dla tego nigdy nie mialem zadnych problemow..
do regulacji to nie przycisk tylko pokretlo..
sklad mieszanki to pokretlo na parowniku. powinno byc na dole takie miedziane.
a do regulacji obrotow jest z tylu za gaznikiem pod puszka filtra jak na fotce
z tym ze zaznaczam uzywaj tego dopiero jak gazownicy beda dawali oznaki ostatecznej glupoty
http://img132.imageshack.us/img132/9651/dsc00475sm2.jpg
no i maly problem znowu bylem robic u gazowanika bo mi obroty falowaly pozniej mi gaslo sciagnal caly filtr powietrza odkrecil gaznik przeczyscil silniczek krokowy i wszystko byly by ok gdyby nie to ze chyba dostaje za duzo powietrza bo mi troche szczela z wydechu bardzo delikatnie ale jest cos w rodzaju pyk pyk pyk hm swiece i przewody sa ok .. dlatego tak leci koles mowil ze jak nie ustanie do poniedialku to mam wpasc
[ Dodano: Pią 25 Sie, 2006 ]
mowil ze cos tam zrobil z przeplywem powietrza jak mi naprawial a pozniej juz mowil ze z powietrzem nic robil nic .. wydaje mi sie ze cos s*******il i teraz sie nie chce przyznac .. czekam na opinie z forum jesli sie okaze ze cos zjebal to go dojade i naprawi :)
ja miałem podobna sprawe z przygasaniem jak schodzil silnik z obrotow np. przy dojezdzaniu do skrzyzowania załozylem regulator obrotow do LPG i jak reka odjał