Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : szybkie pytanie na temat centralnego

andrzej_civic
17-03-10, 16:53
Panowie dlaczego nagle centralny przestal mi otwierac i zamykac drzwi tylnie?

Marecki
17-03-10, 17:15
Mam dokładnie to samo. Na pewno coś nie halo z siłownikiem. Trzeba by rozebrac, przeczyścic, posmarowac...Ale mnie się jakoś tak nie chce...

andrzej_civic
17-03-10, 17:33
u mnie tak dziwnie sie zcaczelo najpierw lewe drzwi tak nagle pozniej prawe tez bez ostrzerzenie mozliwe ze 2 silowniki?

mickee
17-03-10, 18:11
A nie zamarzły czasem ? Jeśli to nie mróz to pozostaje dobrać się do siłowników.

demonobiker
17-03-10, 20:22
u mnie uszkodziły się bolce od zamykania. te oryginalnie chodzą tak jakby w kółku(originalny centralny zamek) poruszany za pomocą takiej wypustki i przy dużych mrozach mnie ta wypustka pękła i nie zamyka słuchać zamykanie ale nie zamyka, więc na szybko założyłem uniwersalny siłownik podpiołem go pod wygielek i śmiga...

czara
18-03-10, 09:32
na wstępie przyłóż ucho do drzwi zamknij i otwórz drzwi (oczywiście używając centralnego a nie klamki :D jeśli nie masz pilota to niech ktoś powciska bolce w innych drzwiach) a Ty uważnie nasłuchuj czy siłownik działa, jeśli nie to masz rozwiązanie jeśli słychać ze działa a bolec nie reaguje to masz zapewne to co ja - ułamał sie ten trzpień w siłowniku co pracuje po tym "ślimaku" ogólnie ciężko to naprawić ale mi sie udało :D 80 zł zaoszczędziłem hehe nawet gdzieś to opisałem w jakimś wątku o centralnym jeśli okaże sie tom, to poszukaj może Ci sie przydać :D