PDA

Zobacz pełną wersję : lustra spoon style

slepyurp
17-03-10, 11:33
http://www.allegro.pl/item935813660_spoon_lusterka_honda_civic_92_95_car bon_look_spoon.html
Zastanawiam sie nad zakupem takich luster, miał ktos z nimi do czynienia? Jak myślicie jak taki carbon look bedzie komponowal sie z kolorem Blue Pearl?:confused:

pobo22
17-03-10, 11:38
hmm szczerze ? nie będzie pasować prędzej gdyby to był prawdziwy carbon, kup zwykłe spoony walnij w kolor albo czerń i będzie miodnie

slepyurp
17-03-10, 12:12
Wyszukałem jeszcze czarne http://allegro.pl/item961369724_lusterka_tuningowe_spoon_look_honda_ civic_92_95.html i optował bym za tymi, uwazacie ze warto za tą kase je brac, ciekawe jak ze spasowaniem czy wszystko bedzie dokladnie przylegac:confused:

sebaj_p
17-03-10, 12:16
Ja mogę od siebie tylko dodać, że w tych lustrach g... widać. Zdjąłem je po 2 dniach bo pole widzenia jest małe. Szybka jazda po mieście między autami z tymi lustrami jest trochę na czuja.

lozek
17-03-10, 15:13
Ja mogę od siebie tylko dodać, że w tych lustrach g... widać. Zdjąłem je po 2 dniach bo pole widzenia jest małe. Szybka jazda po mieście między autami z tymi lustrami jest trochę na czuja.

Się kupuje nędzne najtańsze podróbki, albo się nie umie poprawnie korzystać/ustawić to tak jest.

Polecam eksperyment - sprawdź dokąd widzisz w lusterku wstecznym, potem w bocznych. Zobacz, że obrazy się na siebie nakładają, nie ma martwych pól. Widzisz to co musisz widzieć, po co ci obraz tego co się dzieje dużo dalej?

Ja po 2-3 dniach się przyzwyczaiłem, jeździ mi się idealnie, i nie mam ŻADNYCH problemów, widzę wszystko to co powinienem widzieć.

kurgan
18-03-10, 07:56
jezdzi sie dobrze( chyba, ze masz owiewki). ale schodzi lakier z luster po ok roku i wyglada to nienajlepiej. jezeli tego typu lustra to od razu w kolor. sprawdzone na wlasnej skorze. spasowanie i wykonanie ok nawet rzeklbym trojkaty jak w serii.

sebaj_p
18-03-10, 10:47
Się kupuje nędzne najtańsze podróbki, albo się nie umie poprawnie korzystać/ustawić to tak jest.

Polecam eksperyment - sprawdź dokąd widzisz w lusterku wstecznym, potem w bocznych. Zobacz, że obrazy się na siebie nakładają, nie ma martwych pól. Widzisz to co musisz widzieć, po co ci obraz tego co się dzieje dużo dalej?

Ja po 2-3 dniach się przyzwyczaiłem, jeździ mi się idealnie, i nie mam ŻADNYCH problemów, widzę wszystko to co powinienem widzieć.

Jestem przekonany, że masz taką samą podróbę jak ja miałem. To teraz ja proponuje zrobić test. Zobacz ile widać w spoonach w bok i ile widać w serii, chodzi mi na przykład o sytuacje kiedy auto jest na pasie obok przodem na wysokości twoich drzwi. Druga sprawa to prawe lusterko jest zasłaniane w 1/3 przez to, że są one montowane bezpośredni do trójkąta a nie jak w serii na "nóżce" czy jak to nazwać. Nie mówię, że nie da się z tym jeździć, jak już pisałem mi nie odpowiadała jazda na czuja. Co do umiejętności ustawienia lusterka to uważasz, że ustawiłem je sobie w niebo i twierdzę, że nic w nich nie widać czy co?
Slepyurp miałem czarne lustra i carbonowe. Czarne lepsze, carbonowy plastik zalatuje wsią.

slepyurp
18-03-10, 11:35
Czarne lepsze, carbonowy plastik zalatuje wsią.
Ten carbon tez mi nie odpowiadal wiec chcialem sie dowiedziec co na to inni, a czarne wyszukalem pozniej i rowniez uwazam ze to o niebo lepsze rozwiazanie.

lozek
18-03-10, 12:11
sebaj_p ja twierdzę, że widać tyle ile potrzeba. W serii widać więcej, nie zaprzeczam, ale czy oby na 100% wszystko co w nich widzisz jest Ci potrzebne do bezpiecznej jazdy? Na spoonach widać to co potrzeba i ani razu nie musiałem jechać "na czuja", nie mam z nimi żadnych problemów.

sebaj_p
18-03-10, 12:42
Do normalnej jazdy na pewno wystarczają, ale jak już wyskoczysz na 3 pasy z jakąś tam prędkością i zaczynasz po nich "skakać" to bardzo się przydaje dobra widoczność. Mnie to w każdym razie przeszkadzało.

Lord_ZED
18-03-10, 23:07
Ja z spoon lookami smigam juz 2 miechy. Do tego po UK. Rewelacji niema ale mi starczaja. Bo tu ludzie w miescie naprawde smigaja 50/h wiec raczej nie *******niesz ziomka ktory napiera 100 przez miasto bo tu takich niema :)