Zobacz pełną wersję : luz na korbie
Witam
Przy okazji wymiany uszczelki miski oleju zauważyłem taki oto luz:
http://w477.wrzuta.pl/film/3VF4SlVwr0B/luz_na_korbie
dodam, że luz jest na wszystkich korbach
sorki za jakość ale czy ten luz jest normalny, jeżeli nie czy jest bardzo źle
pozdr
Na moje oko - bieda... Chociaż mogę się nie znać, ale w swoim Z6 nie miałem żadnego, nawet minimalnego luzu... Na Twoim miejscu odkręciłbym śrubasy i pooglądał jak panewki wyglądają...
a klepie ci z panewek.. slychac jakies dziwne dzwieki? ja tez mam tam luzy ale miesci sie w normie...
dopuszczalny luz to 0,45mm
Słaba jakość filmu... ale jak to jest luz góra-dół to jakiś cud że ci jeszcze panewki nie obróciło...
a klepie ci z panewek.. slychac jakies dziwne dzwieki?
klepie tylko jak uruchomię silnik / zimny silnik/ i nie jest to regularne klepanie
Słaba jakość filmu... ale jak to jest luz góra-dół to jakiś cud że ci jeszcze panewki nie obróciło...
luz jest właśnie na boki, góra-dól jest nie wyczuwalny
pozdr
Luz na boki to normalny objaw:)
Luz na boki to normalny objaw
dobra wiadomość
pozdr
a to jak tylko na boki to nie masz się za bardzo czym przejmować gorzej jakby był góra-dól:(
kuba_guzik110
18-03-10, 08:15
jak masz minimalny luz na boki to jest prawidłowo, ponieważ tłok chodzi góra dół i korba musi się troszke przesuwać bo by się zakleszczyła i nie dała by rady wykonać ruchu posuwistego tłoka, tak jak koledzy mowia jak bys mial luz góa dół to oznaczało by to że masz nie dokręcone sruby korby i bardzo prawdopodobne że obruciła by ci się za jakiś czas panewka :) a wiec skladaj silnik zoabcz poziom oleju i jak coś to go uzupełnij i jazda :P