Zobacz pełną wersję : Wytłumaczenie problemu zawieszenia
Witam wszystkich. Właśnie wróciłem z przeglądu swoja EJ9 i mam problem. Otóż mechanik powiedział, ze do wymiany mam simerbloki czy jak to sie nazywa(nie mogłem do końca tego zrozumieć). Mam pytanie, ile kosztuje taka wymiana na tylnej osi bo tam wskazał mi je do wymiany i gdzie można dostać takie cześci?? Jakiś link z alldero przydałby się z pewnością.
na tylej osi :D ale które ? Jest ich tam kilka.
Metalowo- gumowe elementy zawieszenia najlepiej kupić w ASO Hondy.
najlepiej jak zobaczysz to na fotce.
http://img23.imageshack.us/img23/4540/16032010228.jpg
a jak myslisz Budziniak, ile kosztuje naprawy po obu stronach czyli naprawa tylnej osi?? Oczywiście cena ASO. :D
to jest tzw (cukierek) za ok 70zł kupisz całkiem dobry towar za sztuke oczywiście,
Było na forum już sporo o "cukierkach". Koszt to około 130-150 zł/szt zależy jeszcze w którym ASO. Zamienniki już od 45-50 zł.
Czytałem kilka razy na forum że akurat tego elementu zawiasu nie warto kupować w zamienniku. Wydajesz tą kasę raz na dłuższy czas więc nie ma sensu oszczędzać.
A ceny :) Moje auto jak jeszcze nie było moje stało u mnie w robocie na zawias i suma sumarum wyszło coś koło 2 tysi na OEM części. Poprzedni właściciel był jakiś dziwny :D Zostały tylko stare górne mocowania amorów które to już ja wymieniłem ze Swojej kadencji