Zobacz pełną wersję : Bardzo Dlugo Na Ssaniu..
Witam mam Problem...Mam Honde 1.3..i bardzo dlugo chodzi na ssaniu...nawet jak sie nagrzeje..i chwile postoi to znowu sie ssanie zalaczy...gdzie jest przyczyna...;//
Temperatura jest dobra...ale jak jest cieply to i tak zawsze sie ssanie na chwile wlaczy...;/
Muzyk-Grzes
16-03-10, 17:41
Możesz to jakoś opisać? Auto stoi ma 800 obrotów i nagle obroty wzrastaja do 2200? jak długo to trwa i czy czasem nie przypomina to falowania obrotów?
A masz może filtr stożkowy lub jakieś inne udziwnienia dolotu powietrza?
zima jest!! sam mam D13B2 i też długo na ssaniu chodzi. ale ty możesz nieć też problem z krokowym
no jak odlape auto rano to tak z 5 minut bedzie na ssaniu wyl....przejade sie z 25km...auto stoi z 10 minut i ssanie sie wlaczy..;/ na chwile ale zawsze sie zalaczy...;/ aa ile ma obrotow to nie powiem bo nie mam obrotomierza..;/
no jak odlape auto rano to tak z 5 minut bedzie na ssaniu wyl....przejade sie z 25km...auto stoi z 10 minut i ssanie sie wlaczy..;/ na chwile ale zawsze sie zalaczy...;/ aa ile ma obrotow to nie powiem bo nie mam obrotomierza..;/
w d13b2 nawet po krótkim postoju - zwłaszcza w dużych mrozach, załącza się ssanie. ten typ tak ma :D
dokladnie, to samo jest u mnie.. czasem nawet latem odpala na ssaniu po krotkim postoju.
Muzyk-Grzes
17-03-10, 16:33
Aaaa to teraz zrozumiałem z pierwszego postu wyglądało że odpalasz auto ssanie działa a po nagrzaniu sie silnika wyłącza, jedziesz dalej i na nadal ciepłym i pracujacym silniku znowu sie włącza ssanie....
w d13b2 nawet po krótkim postoju - zwłaszcza w dużych mrozach, załącza się ssanie. ten typ tak ma :D
W B7 tez tak jest że zaraz po odpaleniu (na ciepłym silniku) obroty wchodzą na wyższe i zaraz spadaja do prawidłowych.
aha...No To Dobrze...;] myslalem ze moje porsche tak ma tylko :D
nie przejmuj się moje d13 też tak ma. jak chyba większość:D