PDA

Zobacz pełną wersję : 2 pytania

Virus1982
24-08-06, 08:55
Jak w temacie czyli mam 2 pytania odnośnie Hondy:
1. Muszę wymienić tłumik końcowy i ten kawał rury, który go poprzedza. Sprzedawca w sklepie zaoferował mi końcowy firmy Izwit (czy jakoś tak) lub Bosal oraz rurę Bosal'a. Skłaniam się do tego, żeby założyć obydwie części Bosal'a, komplet wyjdzie ok. 450zł, 100 zł drożej niż z końcowym firmy Izwit. Czy to dobry wybór?
2. Planuję wymienić pasek rozrządu i napinacze. Spytałem sprzedawcę o pasek Mitsuboshi i on powiedział, że może mi to sprzedać ale gdybym chciał to są lepsze firmy produkujące te części. I tutaj podał nazwy, których dokładnie nie pamiętam: Surim i Bonda (mogłem pomylić nazwy). Więc jak to w końcu jest?

Piotrek Klag
24-08-06, 09:40
?
Planuję wymienić pasek rozrządu i napinacze. Spytałem sprzedawcę o pasek Mitsuboshi i on powiedział, że może mi to sprzedać ale gdybym chciał to są lepsze firmy produkujące te części. I tutaj podał nazwy, których dokładnie nie pamiętam: Surim i Bonda (mogłem pomylić nazwy). Więc jak to w końcu jest?
o rozrządzie w d15b7 pisaliśmy tysiac razy więc poszukaj a znajdziesz na 100% - jakie paski sie zrywały a jakie dawały rade. Przykład od razu:
http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=9421&highlight=rozrz++d15b7
Wpisuj rozrząd d15b7 itd...

Virus1982
24-08-06, 10:14
Szukałem i wiem, że większość poleca pasek Mitsuboshi + napinasz NSK. Ale może te osoby nie miały styczności z częściami firm, które podał mi sprzedawca. I stąd moje pytanie.
Może ktoś odpowiedzieć na moje pytania?