szarpin
23-08-06, 19:51
Cześć. Chciałem sie zapytac o cena alternatora. Na motoryzacji i na cenach za bardzo sie nieznam także bez zbednych komentarzy prosze. Pojechałem tydzien temu do miedzyzdroji (Dodam ze dwa tygodnie temu robiłem diagnostyke całego silnika, wymiana filtrów olejów ,ogólnie cały przeglad) No i tak jade jade podjarany ze wsyztsko sprawdzone i nic niema sie prawa stac no i dojeżdzam do miedzy zdrojów cała autko wypakowane torbami. Wysiadam cos sie zjadło przychodze do autka odpalam a tu nic!!! Przekrecam kluczyk zero reakci. Myśle sobie ja to mam pecha. No inc szukam warsztatu w pieknej miejscowosci. No i znalazłem. No wiec chłopaki mnie scholowali .Lukaja w warsztacie podlacza zasilanie od innego akumolatora i prosze silni zapalił. Mysle sobie no kurde ale siara ja pierdziele wzywac pomoc po takie gówienko. No ale pytam sie przecież jechałem cała droge to czemu sie nie naładował akumulator. on cos luka podłancza jakies uzondzonka do aku inny koles daje gazu i patrza na wskaźnik. I odrazu diagnoza AKUMULATOR szlak trafł (i cos tam jescz epowiedział jakas dioda czy cos w tym stylu) No to ja mu móie no to niech pan to wymien i kupi aku , Wkoncu przyjechałem na wakacje a nie szukac czesci. NO on Mówi ok no dobra kaze przyjsc wieczorkiem. Przychodze po kilku godzinach no i pytam sie zrobione a on ZROBIOne no to zadwolony móie przynajmiej nowy aku bedzie a za czesc pewnie jakies grosze. Pytam sie ile??? NO wiec pan majster mi wymienia słuchajcie: AKUMULATOR 220, ROBOCIZNA 200, ALTERNATOR 180 razem 600 a mnie az scieło z nóg to ja oczywiscie móie ze panie zapomnij pan 400 ma daje i dowidzenie ten mi z pyskiem ze on za darmo nie ebdzie robił itp... no to sie kłucimy i w koncu mówi dobra daj pan 500 i pa no to ja mowie ze tak sie beawic nie ebdziemy ize neich bierze swoje czesci i ja ide do innego warszatau on cos tam znowu ble ble ble i wyszło ze wkur... na maxa dałem mu 450 TERAS PYTANIE ile to naprawde mogło kosztowac??? czy az tak duzo przepłaciłęm dajac 450/???? ile ksoztuje ten alternator i czy zerczywiscie on tu adł czy moze mie oszukał skubaniec???