Zobacz pełną wersję : Cieknący dach! POMOCY!
mateusz1912
14-03-10, 17:54
Witam! Mam taki problem że podczas deszczu lub tak jak teraz topniejącego śniegu od strony pasażera w okolicy mocowania tej klapki przeciwsłonecznej i w okolicy prawego górnego rogu szyby podsufitka przecieka(robi się wilgotna). Jesienią nawaliłem sylikonu w tą rynienkę do odpływu wody na dachu i przestało przeciekać a teraz znów problem wrócił:confused:Miał ktoś z tym problem? Czy coś się może stać, zgnić blacha czy coś z tym związanego? Proszę o pomoc co zrobić z góry dzięki
Witam kolego mam ten sam problem tyle że z drugiej strony.Mam mokrą podsufitkę zaraz jak kończy się plastik od słupka.Jak czas pozwoli to będę z tym walczył w tym tygodniu...
Cześć.
Miałem podobny problem w peugeot406, który miałem 2 lata temu. Mianowicie woda przeciekała na środku gdzie jest światełko u góry. Było to spowodowane przez to, że musiałem naprawić antenkę, która się ułamała i zostało trochę śruby u nasady. Podczas rozwiercania tej śruby musiałem uszkodzić gumową podkładkę spod anteny. Po każdym deszczu miałem cały mieszek z wodą. Naprawiłem to w ten sposób, że wcisnąłem troszkę silikonu pod tą uszczelkę i od tamtej pory przestało kapać.
U nas problemem nie jest antena.
Cieknie albo przez rozszczelnienie laczenia blach dachu i slupka albo puscila szyba (korozja, etc.)
Witam!!
Dziś sprawdziłem karczerem co jest przyczyną wilgotnej podsufitki, a mianowicie;
-stawiałem na szyber,
-rozszczelnienie szyby przedniej w rogu,
-antena,
Jak się okazało padło na rozszczelnienie szyby,sprawdziłem to w następujący sposób.Lance myjki skierowałem w róg uszczelki i nie moczyłem szyberdachu i anteny.Po paru sekundach pojawiła się woda wewnątrz auta.Spróbuje naprawić to klejem do szyb a jeżeli to nie pomoże czeka mnie prze-klejenie szyby...Pozdrawiam
mateusz1912
20-03-10, 18:35
U mnie też jest raczej taka przyczyna ponieważ szyber dachu nie mam a anteną raczej nie, ewidentnie jest to róg szyby. Ja się biorę do roboty w poniedziałek z tym problem;) powodzenia
Uwazaj z przeklejaniem szyby!! Szyba na 75% sie rozwarstwi!
Lepiej postaraj sie zdjec uszczelki , oczysc to i przesmaruj klejem do szyb.
Witam,
Mam ten sam problem z mokrą podsufitką od strony pasażera i na 99% będzie to rozszczelniona uszczelka szyby.