Zobacz pełną wersję : Odcinka przy 8 tys obr.
Witam
Ostatnio zauwazyłem ze na biegu jałowym jak wcisnie sie pedał w podłoge to wskazowka obrotmomierza dochodzi do 8 tyś obr i nie odcina tylko spadaja obroty przy wcisnietym pedale .
W czym moze byc problem , motor to b18c4 . ?
Witam
Ostatnio zauwazyłem ze na biegu jałowym jak wcisnie sie pedał w podłoge
Pogratulować pomysłowości .
kolego cobra4x nie za bardzo wiem o co ci chodzi...
chodzi ci o to ze przy wcisnietym pedale gazu obroty dochadza do 8tys po czym spadaja? (mimo wcisneitego gazu?) jesli tak to do ilu spadaja?
odciecie w b18c4 powinno byc przy 8200obr/min
Pogratulować pomysłowości .
a ty kolego w czym masz problem....?? nie wiem co to za mit... nawet w manualu przy sprawdzxaniu niektorych usterek kaza wcisnac pedal do deski i utrzymywac wysokie obr na postoju... po z atym myslisz ze silnikowi jest ciezej i gorzej pochodzic przez 2-3 sec na postoju przy tych 8tys czy jak go plaujesz na 2 przy 7tys?
Accord ma na postoju smieszne ograniczenie ze na jalowym nie rozkreci sie silnika powyzej 3500 czy jakos tak. bez sensu...
a ty kolego w czym masz problem....?? nie wiem co to za mit... nawet w manualu przy sprawdzxaniu niektorych usterek kaza wcisnac pedal do deski i utrzymywac wysokie obr na postoju... po z atym myslisz ze silnikowi jest ciezej i gorzej pochodzic przez 2-3 sec na postoju przy tych 8tys czy jak go plaujesz na 2 przy 7tys?
Osobiście szkoda mi silnika na takie zabawy i testy, jeszcze nie dodał czy na zimnym czy rozgrzanym.
To sa silniki ktore byly robione jak sie konstruktorom jeszcze chcialo robic porzadne motory, nie to co dzis pakuja do tej masowki !!! :mad:
Koledzy na rozgrzanym nie inaczej. Chodzi o to ,ze na biegu jałowym wciskam pedał gazu do podłogi zeby nastapiło odciecie zapłonu ,a u mnie jest tak ,ze dochodzi do 8 tys jest taki głuchy odgłos i opadaja obroty do 6 tyś dalej we wcisnietym pedałem .
Czarny1800
14-03-10, 20:50
A masz LPG??
A masz LPG??
Instalacja jest ,ale odłaczona.
Dodam jeszcze ,ze na biegu jałowym po wcisnieciu pedału gazu do oporu ,obroty kreca sie do 8 tyś nastepnie odbija do 6 tys a nastepnie do 7,5 tyś obrotow i spowroten na 6 tyś , dodatkowo mozna usłyszaec strzal w tlumiku koncowym . Jesli jedziemy autem wciskamy sprzegło i gaz do dechy obroty zachowuja sie normalnie czyli do 8300 i odcina . Nie wiem czy to wina ze komputer jest tak ustawiony ,ale siegajac pamiecia nie przypominam sobie takiego objawu :/