Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Odcinka przy 8 tys obr.

cobra4x
14-03-10, 17:45
Witam

Ostatnio zauwazyłem ze na biegu jałowym jak wcisnie sie pedał w podłoge to wskazowka obrotmomierza dochodzi do 8 tyś obr i nie odcina tylko spadaja obroty przy wcisnietym pedale .

W czym moze byc problem , motor to b18c4 . ?

szastal
14-03-10, 18:36
Witam

Ostatnio zauwazyłem ze na biegu jałowym jak wcisnie sie pedał w podłoge

Pogratulować pomysłowości .

qba1983
14-03-10, 19:03
kolego cobra4x nie za bardzo wiem o co ci chodzi...
chodzi ci o to ze przy wcisnietym pedale gazu obroty dochadza do 8tys po czym spadaja? (mimo wcisneitego gazu?) jesli tak to do ilu spadaja?
odciecie w b18c4 powinno byc przy 8200obr/min

Pogratulować pomysłowości .

a ty kolego w czym masz problem....?? nie wiem co to za mit... nawet w manualu przy sprawdzxaniu niektorych usterek kaza wcisnac pedal do deski i utrzymywac wysokie obr na postoju... po z atym myslisz ze silnikowi jest ciezej i gorzej pochodzic przez 2-3 sec na postoju przy tych 8tys czy jak go plaujesz na 2 przy 7tys?

reXio
14-03-10, 19:27
Accord ma na postoju smieszne ograniczenie ze na jalowym nie rozkreci sie silnika powyzej 3500 czy jakos tak. bez sensu...

szastal
14-03-10, 19:30
a ty kolego w czym masz problem....?? nie wiem co to za mit... nawet w manualu przy sprawdzxaniu niektorych usterek kaza wcisnac pedal do deski i utrzymywac wysokie obr na postoju... po z atym myslisz ze silnikowi jest ciezej i gorzej pochodzic przez 2-3 sec na postoju przy tych 8tys czy jak go plaujesz na 2 przy 7tys?

Osobiście szkoda mi silnika na takie zabawy i testy, jeszcze nie dodał czy na zimnym czy rozgrzanym.

reXio
14-03-10, 19:36
To sa silniki ktore byly robione jak sie konstruktorom jeszcze chcialo robic porzadne motory, nie to co dzis pakuja do tej masowki !!! :mad:

cobra4x
14-03-10, 19:53
Koledzy na rozgrzanym nie inaczej. Chodzi o to ,ze na biegu jałowym wciskam pedał gazu do podłogi zeby nastapiło odciecie zapłonu ,a u mnie jest tak ,ze dochodzi do 8 tys jest taki głuchy odgłos i opadaja obroty do 6 tyś dalej we wcisnietym pedałem .

Czarny1800
14-03-10, 20:50
A masz LPG??

cobra4x
14-03-10, 20:54
A masz LPG??

Instalacja jest ,ale odłaczona.

Dodam jeszcze ,ze na biegu jałowym po wcisnieciu pedału gazu do oporu ,obroty kreca sie do 8 tyś nastepnie odbija do 6 tys a nastepnie do 7,5 tyś obrotow i spowroten na 6 tyś , dodatkowo mozna usłyszaec strzal w tlumiku koncowym . Jesli jedziemy autem wciskamy sprzegło i gaz do dechy obroty zachowuja sie normalnie czyli do 8300 i odcina . Nie wiem czy to wina ze komputer jest tak ustawiony ,ale siegajac pamiecia nie przypominam sobie takiego objawu :/