PDA

Zobacz pełną wersję : montaż szuflady pod fotelem pasażera

olgierdw
14-03-10, 16:08
Mam mały problem bo nie wiem jak to tam zamontować.
Mam wrażenie, że ten przedni pałąk do przesuwania fotela przód/tył będzie przeszkadzał.

Nie chcę demontować całego fotela zanim nie będę wiedział jak to zrobić na 100%
Pomóżcie albo jeśli jest to gdzieś na forum dajcie namiary (szukałem i coś nie mogę znaleźć opisu).
Szukałem w Shop manual ale nie ma tam za dużo na ten temat.

reXio
14-03-10, 16:37
Spokojnie da sie zamontowac. Mam zamontowana pod fotelem pasazera. Ale bez wyjmowania fotela sie nie obejdzie.

MikeFoto
14-03-10, 18:55
Mam mały problem bo nie wiem jak to tam zamontować.
Mam wrażenie, że ten przedni pałąk do przesuwania fotela przód/tył będzie przeszkadzał.

Niebędzie.

Nie chcę demontować całego fotela zanim nie będę wiedział jak to zrobić na 100%

Nieda się tego zamontować bez demontażu fotela. Poza tym wymontowanie całego fotela to odkręcić 4 śruby - roboty na góra 5min. Do montażu poza tym potrzebujesz szufladki i prowadnic aby ją zamontować. Prowadnice przykręcane są do fotela 4 śrubami imbusowymi.

http://img687.imageshack.us/img687/6377/20100201dsc1698.th.jpg (http://img687.imageshack.us/i/20100201dsc1698.jpg/)
Jakby ktoś chciał to mam to co powyżej na sprzedaż.

Szukałem w Shop manual ale nie ma tam za dużo na ten temat.

Słabo szukałeś :) - http://media.honda.co.uk/car/owner/media/manuals/CivicManual/pdf/20-65.pdf (http://media.honda.co.uk/car/owner/media/manuals/CivicManual/pdf/20-65.pdf)

Igor26
14-03-10, 19:26
Nie wiem jak u innych ale ja jeszcze musiałem nagwintować otwory w siedzeniu bo nie miały gwintu. Gwintownik 8

Slawkowski
14-03-10, 20:12
dodam tylko, ze w fotelu z regulacja wysokosci takiej kieszeni nie zamontuje sie...
wiem, ze standardowo regulacja wysokosci jest normalnie tylko w fotelu kierowcy, ale zdarza sie (tak jak u mnie), ze jest w obu fotelach (po przkladce z ang. wer. VTi).

dart
14-03-10, 21:42

Witam :)
Mi trochę przeszkadzał,wyglądało na to,że ktoś za mocno pociągnął za ten pałąk i się podgiął do góry.Lekkie dociśniecie do dołu rozwiązało ten problem ;)

Angielka
02-10-13, 23:32
Witam, mam takie pytanie, czy wam też ta szuflada chodzi tak ciężko ? Wg. mnie to te prowadnice coś kiepsko spełniają swoje zadanie, a przynajmniej w moim egzemplarzu tak jest. Pozdro.

MisieK1989
03-10-13, 22:33
Witam, mam takie pytanie, czy wam też ta szuflada chodzi tak ciężko ? Wg. mnie to te prowadnice coś kiepsko spełniają swoje zadanie, a przynajmniej w moim egzemplarzu tak jest. Pozdro.

ona maja trochę trzymać, żeby się szufladka nie otwierałą podczas mocniejszego hamowania i nei waliła po nogach pasażera :)

szyny z europejczyka podejdą do fotelików z angli :) trzeba tylko dokupić kilka śrub, aby je zamocować, bo są w innych miejscach otworki :)

reXio
04-10-13, 18:17

Posmaruj prowadnice jakims smarem, moze byc dosc gesty. Daj niewiele, zeby nie zapackac rak podczas wkladania / wyjmowania czegos z szuflady. U mnie podzialalo super. Bo kto nie posmaruje ten nie pojedzie :)

Angielka
11-10-13, 15:39
Dzięki Panowie za szybką odpowiedź :) Ja mam szufladę z anglika i pasuje jak z fabryki :D Nic nie musiałem nawiercać, ani nie musiałem dokupować innych śrub. Jedynym problemem jest ciężkie wysuwanie i wsuwanie. Wygląda na to że będę się musiał jeszcze pobawić fotelem i szufladą. Spróbuję posmarować te prowadnice i ewentualnie popatrzę czy jakoś krzywo nie skręciłem czegoś :-) Pozdro

Angielka
04-01-14, 13:05
Siema, trochę mi zajęło zabranie się za to, ale ten śmieszny schowek w postaci "szuflady" działa już pięknie :) Jak radził reXio nasmarował troche i przy okazji przypiłowałem jeden z otworów na śruby, żeby prowadnice były bliżej siebie. Można powiedzieć, że spełnia teraz swoje zadanie :D Pozdro.