Zobacz pełną wersję : Elektryczne szyby Vgen
Mam pytanko czy ktos ma jakas instrukcje albo schemat jak zamontowac elektryczne szyby w Vgen w wersji z korbkami, mam boczki, przyciski, kable w drzwi i czekam na wiazke kabli wychodzacych z auta i chcialbym zalozyc elektryke, prosze o porady (nie znam sie na elektryce zbytnio i na schematach skomplikowanych) jakies w miare latwo wyjasnione:)
JulekCIVIC
14-03-10, 16:37
pewnie jako takiego schematu nie ma, ale skoro masz wszystko co niezbedne na swap to mozesz sie nie obawiac bo kazda kostka inna i inaczej jej nie wepniesz... poskladasz wszystko do kupy i powinno latac...
ps. jak kompletnie elektryki nie kminisz to lepiej niech ktos ci pomoże :D
Wystarczy popatrzeć na schemat elektryczny i da rade. Na pewno po jednym miejscu na każdą szybę ze skrzynki bezpieczników zasilanie, do drzwi pasażera idą bodajże 4 kable (GRN/BLK-zasilanie ze skrzynki, GRN, GRN/YEL i BLK), natomiast drzwi kierowcy chyba 5 kabli (GRN/YEL,GRN-to do drzwi pasażera, BLK, WHT/YEL), nie jest to trudne tylko trochę czasu potrzeba jak nie masz instalacji fabrycznej, ja nie miałem ale w 4-5 godzin ogarnąłem temat:D Powodzonka, poczytaj na forum bo było juz o tym, schemat też masz.