Zobacz pełną wersję : D15B 3stage vs d16z6 - tylko konkretne odpowiedzi
Tak jak w temacie 1 z tych silników ma pójść na handel.
Dlatego pytanko hmm który lepiej zostawić...
D15B - 5koni więcej, zawsze go sprzedasz, bo wiele osob go poszukuje a mało kto znaleźć potrafi. Może być bardziej ekonomiczny jak tego trzeba.
Podobne są te silniki, więc ciężko podać argumenty, dużo też zależy od stanów tych silników.
skrzynię ze szperą masz?
Najlepiej zostawić ten w lepszym stanie. No chyba, że planujesz jakieś mocniejsze turbo w przyszłości to wtedy zostaw D16.
D15B - 5koni więcej, zawsze go sprzedasz, bo wiele osob go poszukuje a mało kto znaleźć potrafi. Może być bardziej ekonomiczny jak tego trzeba.
Podobne są te silniki, więc ciężko podać argumenty, dużo też zależy od stanów tych silników.
skrzynię ze szperą masz?
Ahhh kasta ze szpreą... Nie d15 latała w cvt i mam ją od 1,5roku
Co do skrzyni to uderzam w 4buty
Z6 kupiłem razem z buda, no i jakoś zacząłem dużo myśleć.
W turbo-burbo raczej nie uderze prędzej swapiszcz h22.
Czyli masz odpowiedz.... pogon D16 skoro do niego dmuchać nie bedziesz a D15B zostaw poki H22 nie wjedzie, za D15B zawsze lepsza kase dostaniesz bo jest kompromisem miedzy dużą mocą a spalaniem w silnikach malolittrażowych.
kuba_guzik110
14-03-10, 16:43
wsadz jeden pod maske a drugi do bagaznika i bedziesz mial naped na 4 buty :)
A tak na powaznie ja bym wsadzał d16z6 i tyle :) argumentów jest dużo za jak i przeciw nie sposób je wszystkie powymieniac
zostaje d15 :) młodsza co prawda prokurator jeszcze na niej łapki trzyma ale na stówkę zostaje :)