Zobacz pełną wersję : usiadl przód z 1 strony
Witam.
Dzis zauwazylem z kolega ze lewa strona (kierowca) Hani siedzi nizej od prawej , mniej wiecej o 10-15 mm. W czasie jazdy jest to nieodczuwalne . Na torze nie sprawdzalem .
Nasuwają sie pytanka :
1. Co mogło paść ? spręzyna czy cos innego ?
2. Jesli tak to jakie moga byc przyblizone koszta imprezki u mechanika (wymiana na seryjne czesci) ?
3. A jesli nie seryjne to jakie (maximum -35 mm obnizenia) , i czy tylko przod wystarczy ?
Pozdro.
Mam identycznie, i nie wiem dlaczego tak sie zrobilo. Moim zdaniem amor.
Mam identycznie, i nie wiem dlaczego tak sie zrobilo. Moim zdaniem amor.
Raczej chyba sprezyna, a nie amor..
A tak w ogole to bylo kilka watkow na forum o takich przypadkach i sporo ludzi mialo roznice...
prawdopodobnie pękła sprężyna,
Spoko, jutro podjade na garaz i rozkrece co nieco ...
slabo sie orintuje w zawieszce (ceny), ile takie ustrojstwo kosztuje nowe i czy trzeba od razu 2 sprezny wymienic ?
jest sens kupowac uzywki ?
Spoko, jutro podjade na garaz i rozkrece co nieco ...
slabo sie orintuje w zawieszce (ceny), ile takie ustrojstwo kosztuje nowe i czy trzeba od razu 2 sprezny wymienic ?
Lepiej nowe, wymienia sie parami.
Nie przejmuj się grafix u mnie na seryjnych sprężynach jak i na Weitecach jedna strona jest niżej, a druga wyżej i z tego co wiem tak jest prawie zawsze w naszych Hondach :(
jak hondki sa po wypadkach i do tego zle naprawiane to jest tak prawie zawsze,
ale nie powinno tak byc
jest sens kupowac uzywki ?
sprezyny nie sa drogie,
trzeba wymieniać parami
wymienia sie parami.
trzeba wymieniać parami
deja vu ? :)
z automata pisalem co wiedzialem :P
U mnie byla tez jedna strona nizej jak ja na gwincie z jednej strony za mocno skrecilem :P
Tnx panowie za rady, zaraz po pracy zabieram sie za odkrecanie.
jak to bedzie sprezynka to oryginalna z ASO czy jakies inne polecacie, moze byc max 30 mm nizej ...
chyba nie musi byc z ASO,
wystarczy para markowych zamienników.
Chyba że jakiś kpl. "tuningowych" ja mam ventury, siadły i pękły mi po 2ch latach ciężkiego katowania ale zapłaciłem za nie niecałe 500pln