Zobacz pełną wersję : Zapach benzyny w garazu
Witam zazwyczaj parkuje na podjezdzie poniewaz niestety nie mam garazu swojego ale mam dziwny problem bo gdy wiejzdzam do taty garazu i cos sobie pogrzebie w samochodzie tak z 2-3 godzinki w garazu smierdzi benzyna:( Dlamnie to troche dziwne bo nic nie kapie z samochodu podjazd jest zawsze suchy a mam caly w kostce to by bylo cos widac. I w sumie nie wazne czy mam polowe w zbiorniku czy jest pelny. Dodam jeszcze ze mam silnik D13B2.
Z gory dzieki za sugestje.
Stary musisz obejrzeć cały układ paliwowy pod względem uszkodzeń. Nie koniecznie musi Ci kapać kropla za kroplą, wystarczy że przewdy od spody lub bak będą delikatnie zapocone i opary paliwa będą wyczuwalne w małym pomieszczeniu.
Jak nie masz kanału to jedź do jakiegoś warsztatu nich Ci podniosą furę i sprawdzą. Puki sie jeszcze nie leje masz czas na ew. naprawę. Pomijając kwestie bezpieczeństwa :D ja bym się raczej przejmował ceną paliwa :) chyba że LPG śmigasz
Tylko ze ten ubytek paliwa jest niewyczuwalny w zbiorniku bo jakos nie ubywa mi np po postoju. Podjade do warsztatu i przegladne te przewody paliwowe. Ostatnio jak wymienialem filtr paliwa przewody wydaly sie dosyc skorodowane mozliwe ze to dlatego i sie cos tam z nich wydobywa...:( Droga jest wymiana przewodow paliwowych w d13b2 robil ktos moze??
jak wymieniales filtr sprawdz moze lepiej czy dobrze je przykreciles :) ja jak zakupilem swoja maszynke z ktora walcze tez tak miala ze walila zupa zle byl dokrecony do filtra poprostu i pod cisnianiem sie skraplalo
Czy w d13 filtr też jest pod maską przykręcony do grodzi ?
Muzyk-Grzes
14-03-10, 23:28
W D13B2 filtr jest koło baku i jest plastikowy, z tej racji ze nie ma ciśnienia w zbiorniku (jak przy silnikach z wtryskiem) a przewody paliwowe sa w części gumowe, więc tam poszukaj czy sie coś nie dzieje. Pompa paliwa jest dopiero przy silniku.