PDA

Zobacz pełną wersję : Zapach benzyny w garazu

czareek
13-03-10, 13:53
Witam zazwyczaj parkuje na podjezdzie poniewaz niestety nie mam garazu swojego ale mam dziwny problem bo gdy wiejzdzam do taty garazu i cos sobie pogrzebie w samochodzie tak z 2-3 godzinki w garazu smierdzi benzyna:( Dlamnie to troche dziwne bo nic nie kapie z samochodu podjazd jest zawsze suchy a mam caly w kostce to by bylo cos widac. I w sumie nie wazne czy mam polowe w zbiorniku czy jest pelny. Dodam jeszcze ze mam silnik D13B2.

Z gory dzieki za sugestje.

Budziniak
13-03-10, 21:38
Stary musisz obejrzeć cały układ paliwowy pod względem uszkodzeń. Nie koniecznie musi Ci kapać kropla za kroplą, wystarczy że przewdy od spody lub bak będą delikatnie zapocone i opary paliwa będą wyczuwalne w małym pomieszczeniu.
Jak nie masz kanału to jedź do jakiegoś warsztatu nich Ci podniosą furę i sprawdzą. Puki sie jeszcze nie leje masz czas na ew. naprawę. Pomijając kwestie bezpieczeństwa :D ja bym się raczej przejmował ceną paliwa :) chyba że LPG śmigasz

czareek
13-03-10, 22:46
Tylko ze ten ubytek paliwa jest niewyczuwalny w zbiorniku bo jakos nie ubywa mi np po postoju. Podjade do warsztatu i przegladne te przewody paliwowe. Ostatnio jak wymienialem filtr paliwa przewody wydaly sie dosyc skorodowane mozliwe ze to dlatego i sie cos tam z nich wydobywa...:( Droga jest wymiana przewodow paliwowych w d13b2 robil ktos moze??

DobekBdg
14-03-10, 14:42
jak wymieniales filtr sprawdz moze lepiej czy dobrze je przykreciles :) ja jak zakupilem swoja maszynke z ktora walcze tez tak miala ze walila zupa zle byl dokrecony do filtra poprostu i pod cisnianiem sie skraplalo

Budziniak
14-03-10, 18:07
Czy w d13 filtr też jest pod maską przykręcony do grodzi ?

Muzyk-Grzes
14-03-10, 23:28
W D13B2 filtr jest koło baku i jest plastikowy, z tej racji ze nie ma ciśnienia w zbiorniku (jak przy silnikach z wtryskiem) a przewody paliwowe sa w części gumowe, więc tam poszukaj czy sie coś nie dzieje. Pompa paliwa jest dopiero przy silniku.