Zobacz pełną wersję : Car Audio - wybor sprzetu do 1000zl
Witam!
Jak w temacie mam zamiar wmontowac cos do autka tylko nie wiem za bardzo co??
Uparlem sie zeby radio mialo port USB i nie pozostalo za duzo do wyboru:)
Oto co biore pod uwage:
-JVC KD G721 cena ~585zl
-JVC KD G722 cena ~585zl
-Kenwood W6534UY cena ~950zl
-Kenwood W5534UY cena ~760zl
-Kenwood W534UGY cena ~560zl
-LG LAC M6500 cena ~450zl
i ewentuanie (choc niechetnie ze wzgledu na cene):
-Blaupunkt Casablanca MP56 cena ~1070zl
-Sony MEX-1GP cena ~1170zl.
Moze ktos ma wiecej doswiadczenia w tej kwesti niz ja i chce sie podzielic. Wszystkie uwagi mile widziane. A moze jeszcze cos innego czego nie uwzglednilem?
jeśli możesz ewentualnie dać za radio Sony 1170zł :? to zobacz to:
http://www.maximedia.pl/?oferta=odtwarzacze_samochodowe&promocja=jvc_kdsh_1000
jest USB,karty SD i korekcja czasu a cena niewiele wyższa
eVok dobrze mówi. Jak już chcesz wydać kasę to weź tego JVC bedziesz miał więcej pożytku
Wlasciwie to wolalbym nie wydawac wiecej jak 1000zeta.
A pozostale - nic nie warte??
z pozostałych to chyba to LG i Sony nie jest zbyt ciekawe reszta może być ale to co Ci podałem to już klasa dużo wyższa od pozostałych a droższe o ok.250 zł niż chcesz wydać.sam się do takiego przymierzam 8)
zależy o co Ci chodzi. Widzisz, zawsze dobór sprzętu jest uzalezniony od oczekiwań. Większość z nas przerobiła juz troszkę sprzętu i w zwiazku z tym wymagania też wzrosły. Coś co jeszcze 5 lat temu uwazałbym za super, teraz jest nie warte pieniędzy. Będziesz rozbudowywał zestaw? Słuchał głównie mp3 o FM/ Sprecyzuj bardziej swoje oczekiwania.
Jeśli tylko mp3 i bez rozbudowy zestawu to Kenwood W6534UY będzie wystarczający. Jeśli coś więcej to już inna kasa :?
Jak na razie nie przewiduje rozbudowy.
Mam zamiar sluchac mp3 z USB + FM.
Nigdy wczesniej nie kupowalem takiego sprzetu wiec stad moje pytanie.
W chwili obecnej mam w aucie jakiegos starego pioneera (chyba:)) i jakos to gra.
Moje pytanie czy odczuje roznie miedzy radiem powiedzmy za 600 a 1200 zeta na standardowych glosniczkach?
Czy jest cos takiego w radiu za 1200 dla czego warto bylo by dolozyc te pare stowek.
Jestem kompletnym laikiem w tej kwesti:)
na standardowych głosnikach odczujesz różnicę, ale niezbyt powalającą.
Jeśli nie przewidujesz rozbudowy, to unikaj sony i blaupunkta. One mają kiepskie końcówki mocy (nie mówię o starych seriach).
W tej sytuacji uderz w Kenwooda Kenwood W6534UY Dodatkowo masz w nim przetworniki analogowo-cyfrowe od Burr-Brown :D