PDA

Zobacz pełną wersję : Wymiana palca w rodzcielaczu zapłonu

vtec23
22-08-06, 11:21
Witam,
Mam pytanie czy ktoś może mi powiedziec jak wymienić palec rodzielacza zapłonu w silniku B16A2? Wymieniłem swiece i kable WN i pare osob mówiło mi że warto również wymienić palec. Prosze o pomoc jeśli to możliwe.
Pozdrawiam !

Lord_ZED
22-08-06, 15:13
Ja dałem rady. Naprawde k... Siedzi ta śrubka. Ale kupiłem kiedys śrubokręt z chromowo-vadiową czy coś takiego końcówką. Zaparłem ręke o bude dobiłem na maxa i poszła. Naprawde cięzko ją ruszyć potem idzie jak malina.
Wszystko kwestia dobrego śrubokręta.

krystian15
24-08-06, 09:36
najlepiej przy wymianie palca wymienić kopułkie bo powinno to się razem wymieniać a reszta tak jak wcześniej kwestia odkręcenia śruby trzymającej palec

_Mucha_
22-11-13, 23:05
wymiana palca i kopółki jest jak to by powiedzieć p&p ? Czy jak coś źle złożę to nie będzie banglać ? czy zapłon trzeba ustawiać ? :D

Sheiva
22-11-13, 23:11
Jak nie będziesz przy tym odkręcał całego aparatu od głowicy, to P&P. Kolejności przewodów nie pomyl.

RPK
23-11-13, 00:41
nawet jak odkreci to nie bedzie musial nic zmieniac :) tylko zeby zaznaczyl sobie kreska na aparacie ulozenie i potem dopasowac mimośród :) wymienialem ostatnio cewke w swoim to 2 sruby byly tak zapieczone ze trzeba bylo pilnikiem je naciac i dopiero wtedy ruszylo.. ;/

_Mucha_
23-11-13, 12:09
to widzę że ciekawa robota mnie czeka :) heh dzięki za podpowiedzi :)