Zobacz pełną wersję : Wymiana palca w rodzcielaczu zapłonu
Witam,
Mam pytanie czy ktoś może mi powiedziec jak wymienić palec rodzielacza zapłonu w silniku B16A2? Wymieniłem swiece i kable WN i pare osob mówiło mi że warto również wymienić palec. Prosze o pomoc jeśli to możliwe.
Pozdrawiam !
Ja dałem rady. Naprawde k... Siedzi ta śrubka. Ale kupiłem kiedys śrubokręt z chromowo-vadiową czy coś takiego końcówką. Zaparłem ręke o bude dobiłem na maxa i poszła. Naprawde cięzko ją ruszyć potem idzie jak malina.
Wszystko kwestia dobrego śrubokręta.
krystian15
24-08-06, 09:36
najlepiej przy wymianie palca wymienić kopułkie bo powinno to się razem wymieniać a reszta tak jak wcześniej kwestia odkręcenia śruby trzymającej palec
wymiana palca i kopółki jest jak to by powiedzieć p&p ? Czy jak coś źle złożę to nie będzie banglać ? czy zapłon trzeba ustawiać ? :D
Jak nie będziesz przy tym odkręcał całego aparatu od głowicy, to P&P. Kolejności przewodów nie pomyl.
nawet jak odkreci to nie bedzie musial nic zmieniac :) tylko zeby zaznaczyl sobie kreska na aparacie ulozenie i potem dopasowac mimośród :) wymienialem ostatnio cewke w swoim to 2 sruby byly tak zapieczone ze trzeba bylo pilnikiem je naciac i dopiero wtedy ruszylo.. ;/
to widzę że ciekawa robota mnie czeka :) heh dzięki za podpowiedzi :)