PDA

Zobacz pełną wersję : faluja obroty D13Z6

Janikcmg
11-03-10, 14:58
witam a mianowicie mam hondę civic V gen HB po minime D13Z6 i od samego początku falują obroty rozkręciłem kompa i okazało się ze jest tranzystorek spalony od IAT czujnika temp powietrza w kolektorze ssącym sciaglem z USA i wlutowałem to błąd na komp zginał żadnego błędu nie wyświetla a obroty falują na niskich tak ze prawie gaśnie a niekiedy zgaśnie nawet, wymieniłem silniczek krokowy i bez zmian, jaka może być przyczyna??? proszę o pomoc...

gruszkin
11-03-10, 15:13
d13 z głową od z6 tak? sprawdź FITV, najlatwiej bedzie jak podmienisz przepustnice

Janikcmg
11-03-10, 21:39
ok a jakies leszcze przyczyny moga byc???panowie orietuje sie ktos moze jeszcze w tym???

jogal
11-03-10, 22:00
przepustnica domknięta całkiem?? Po odłączeniu krokowca auto gaśnie(nie powinno, śrubką od obrotów ustawić ok 450 rpm)??. W przepustnicy są dwie dziury, górna od krokowca, dolna od fitv, czy na gorącym silniku wciąga Ci palec przez dolną dziurę?? Najlepiej to pokaż filmik jak Ci to faluje...

Muzyk-Grzes
12-03-10, 12:18
Jeśli odpięcie krokowego nic nie daje a obroty faluja jak z podpiętym to może jest to wina wiązki? Jeśli się tak dzieje od początku to może któryś z przewodów z wiązki jest przerwany? Chociaż jeśli tak by było to pewnie check engine by sie włączył.

Janikcmg
12-03-10, 16:35
Jogal sprawdze to tak jak mowisz i dam znac a przy kompie wymienilem tranzystorek i nie wlacza sie check engine jak wyciagne jakas wtyczke to sie zapala tak ze wiazka jest ok...