Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Dziwny zapach

bcn
11-03-10, 10:21
wiec tak - od jakiegos tygodnia mam w aucie dziwny zapach - jakby rozgrzanego plastiku, palonej instalacji (?); zapach pojawia sie jak zahamuje na swiatlach i sie zatrzymam, jak rusze momentalnie go "wywiewa"; Czuc go tez na zewnatrz samochodu, ale nie jestem w stanie zlokalizowac zrodla.

obwachalem cale auto, silnik, hamulce, wydech, nawiew, wnetrze - nie ma zrodla!:mad: myslalem, ze to klocki; w Plazie wymienili mi sprezynki w zaciskach, bo wg nich zaciski nie odpuszczaly do konca i klocek tarl o tarcze. teraz nie trze, ale zapach pozostal! mam dosc, nie wiem co z tym zrobic.

samochod jezdzi normalnie, wszystko dziala.

moze ktos z Was tak mial? albo ma pomysl co tak moze smierdziec? to nie jest jakis bardzo mocny zapach, ale czuc go jednak wyraznie.

i prosze bez glupich komentarzy, ze mam trupa w bagazniku, bo naprawde mam dosc tego:(

aha, jeszcze jedno pytanie: zauwazylem ze na bebnach z tylu mam jakis dziwny smar - taki zloty, cos jak smar grafitowy - co to za cholerstwo? rdza?

Eternity
11-03-10, 10:35
mam to samo :D...i znam takich co też tak mają i mówili, że to chyba przyczyna klocków :D.... jak wymienię to zobaczymy..

bcn
11-03-10, 11:13
ale wacham klocki (:D) i nie czuje tego zapachu... masz tak samo i nie wkurza Cie to?

CM Punk
11-03-10, 11:14
aha, jeszcze jedno pytanie: zauwazylem ze na bebnach z tylu mam jakis dziwny smar - taki zloty, cos jak smar grafitowy - co to za cholerstwo? rdza?
To smar miedziany-pewnie posmarowali Ci gwinty śrub,powierzchnię styku koła i bębna i pod wpływem siły odśrodkowej trochę go wyszło.

bcn
11-03-10, 11:40
aha, no moze byc.
jutro jade na parowcowa olej zmienic, moze jeszcze cos tam wywachaja. Macie pomysl, co moze byc zrodlem tego zapachu? klocki zmienialem niedawno, prawda, ale zapach pojawil sie po jakims tygodniu od wymiany

Luppus
11-03-10, 17:49
Miałem podobnie. Na nowych klockach i tarczach za każdym razem jak wujeżdżałem samochodem, po pierwszym mocniejszym chomowaniu czuć było zapach palonej gumy, który zaraz się rozwiewał. Sprawdzałem wszystko, ale nie znalazłem źródła. Po tygodniu problem zniknął sam.

bcn
11-03-10, 20:12
czyli moze jednak klocki albo kombinacja klocki/tarcze. cholera wie, mam wrazenie ze dzis jakby mniej czuc...