Zobacz pełną wersję : Czy są różnice między kielichami 5 a 6gena?(rozpórka)
Witam jak w temacie czy ktoś sie orientuję jakie są różnice między kielichami 5-tego a 6-gena,znalazłem kolesia który mógłby wykonać rozpórki kielichów może nawet 3pkt.i chodzi o to że może nie musiałby spawać oddzielnie dla danego gena tylko jeden model pasujący do obu generacji.
Proszę możliwie szybko o odpowiedz.
Juz się dowiedziełem,można zamknąć.:)
lol takie coś lubię - jak sie dowiedziałeś to sie podziel... :P
JulekCIVIC
11-03-10, 16:46
z tego co wiem to 5gen i 6gen EK maja takie samo mocowanie rozporki ale QP 6gen jak zauważyłem ostatnio ma trochę inaczej rozstawione śruby mocujące... ale mogę się mylić, bo nie przymierzałem rozpórki...
Nie liczyłem że kogoś to zainteresuję ale jak chcecie wiedzieć to rzeczywiście odległość jest taka sama a co do gościa który się tym zajmuje to może słyszeliście o budowarajdówek.pl,kolo wystawił na aukcji rozpórkę do bodajże crx nie pamiętam więc zapytałem czy byłby w stanie coś takiego ogarnąć do 6gena i w przyszłym tygodniu powinien mieć już jakiś projekt 2pkt.i być może 3pkt.narazie wiem tyle że flansze wycinane laserowo i całość malowana proszkowo.
Jak będę miał więcej info.to dam znać.
Pozdrawiam.
piotrstrojek
14-03-10, 10:44
I jakeś foty strzel sprzętów - przed i po zamontowaniu ;)
Coś się dzieje w tym temacie?? Bo sam też się za rozpórkami rozglądam :D
Jak ostatnio pisałem do ko0lesia to nawijał że nie ma auta na wzór itd.szczerze to nie wiem czy coś z tego będzie.
Zapytam co i jak.
Ema no nareszcie jest jakiś ruch w temacie,dziś nawijałem z gościem który obiecał iż do piątku będzie miał gotowy produkt czyli przednią górną oraz tylną górną w planach jest także dolna ale również posiada płytę pod silnik z alu o gr. 5mm.Tak że jeszcze w tym tygodniu zobaczymy czy było warto tyle czekać.
Zapodam jakieś fotki jak tylko będzie możliwe.
Pzdr.
Jestem ciekaw jak to wyglada :D plyta w EJ :P
jego oferta, widac cos juz zdlubal
http://moto.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=17283164
Nie czytałem całego tematu, ale o ile pamiętam, oryginalna rozpórka przednia górna w ASO kosztowała 70zł - tak ktoś pisał na forum...
tak , ale tu chodzi o to ze kolega pisal do pana z allegro, czy da rade zrobic rozporke pod OEM dolot a jak wiadomo OEm NIE pasuje.
Siema więc tak rozpórki są podobne do tych z crx-a produkowane też przez niego w cenie 149zł dostępne w dowolnym kolorze,powiem szczerze że liczyłem no coś w stylu repliki np.NRG no ale nie ma takiej możliwości.
Jak ktoś chce przylukać jego prace to walcie na all...ja raczej nie jestem już zainteresowany tym produktem.
Pzdr.