PDA

Zobacz pełną wersję : Czy wszytsko jest ok ze spalaniem mojej hondinki ??

asia
20-08-06, 20:30
Jestem tu pierwszyraz więc proszę o wyrozumiałość :). 3 miesiące temu kupiałam hondę 1,4 i (75 KM) no i własnie w związku z tym nie wiem czy ze spalaniem autka jest wszytsko ok..bo w mieście spala mi około 9l :sad: czy to jest normalne?

Arkadiusz Pająk
20-08-06, 20:48
Mam ten sam silnik i mogę potwierdzić spalanie w mieście ok. 9 litrów z klimą a w trasie ok. 7 litrów (też myślałem, że będzie mniejsze).

asia
20-08-06, 21:27
Kurcze nie wiem czy dobrze wysłałam odpowiedź (i czy dotarła) do Ciebie -Arku :) na "pw", ale dzięki za Twoja odpowiedź

ppm702
20-08-06, 22:27
asia, wygląda na to, że jest ok. Zależy jak jeździsz. Poczytaj o ekonomice jazdy na forum, spróbuj to zastosować i zobaczysz co się dzieje. Takie tematy już były, atkże proszę na przyszłość, żebyś najpierw czytała

marianekss
20-08-06, 23:22
nie martw się Asiu co prawda mam silnik 1.5 ale u mnie na początku jak kupiłem Honde to potrafiła mi spalic 15 l ale troche ją przykatowałem i jest w porządku spalanie ok. 7-8 l więc nie martw się wszystko będzie w porządku :grin: pozdrawiam

asia
20-08-06, 23:31
hahaha a co to znaczy ze ją przykatowałeś??Marianekss

marianekss
20-08-06, 23:40
no dziewczyno masz ją dopiero trzy miesiące a juz płaczesz że ci dużo pali było kupić sobie malucha jak Honda nie odpowiada, a przy ilu obrotach zmieniasz bieg?? a próbowałaś wkręcić ją na obroty?? odcięło ci kiedykolwiek zapłon?? a sorry pewnie boisz się że się zespuje :573: ja spokojnie blokuje drugi bieg i do 100 km/h i obroty na na maxa i to dziewczyno na automacie :mrgreen:

asia
20-08-06, 23:45
chłopaku.....czy ty miałeś kiedys malucha???? bo tak sie skałda ze maluch pali więcej :lol:

Furious
20-08-06, 23:51
Ja mam Civica 1.5 140KM w miescie mali mi 8l/100 i sie nie chwale :P

Niestety Asiu musze Ci powiedziec, ze temat spalania w roznych silnikach byl juz wałkowany na forum, wiec musze Cie zmusic do odnalezienia tych informacji poprzez opcje SZUKAJ (http://www.civicklub.pl/fi/search.php)
Ten temat ZAMYKAM :) Pozdro