PDA

Zobacz pełną wersję : skad zasilanie

tomek_nova
10-03-10, 18:58
chcem w srdoeku podlaczyc panel sterowania led do neonow ale pod ten panel potrzebuje zasilania 12 V , skad wziasc zasilanie w civic 97" hatchback??/

ironman
10-03-10, 19:19
po najmniejszej linii oporu to zapalniczka, trochę bardziej finezyjnie można by to zrobić pod światła, oświetlanie kabiny. Wszystko zależy jak ma to działać i czy ma być zawsze podłączone do napięcia(co raczej jest głupotą bo aku padnie) itp

tomek_nova
10-03-10, 19:25
nie, wlaczam wtedy kiedy potrzebuje a tak to jest nie wlaczone, tylko podlaczone.. w wczesniejszym samochodzie bylo tak , ze podlaczylem sie bezposrednio pod aku a w tym nie chce tak sie bawic i chcialem gdzies takie miejsce wynalesc i chyba podepne to pod zapalniczke.

rp.losiu
10-03-10, 19:36
no pod zapalniczke będzie dobrze. a moge spytać gdzie te neony ?

tomek_nova
10-03-10, 20:31
neony oswietlajajacee miejsca gdzie sie trzyma nogi kierowcy i pasarzera

raq22100
10-03-10, 20:41
To najlepiej pod krańcówkę w drzwiach kierowcy, ale jak uważasz. Jak wciąłem się w kabel zasilający, który idzie do stacyjki.

ppm702
10-03-10, 20:56
tomek_nova po pierwsze w zapalniczce masz zasilanie dopiero po stacyjce. Po drugie lepiej podepnij się pod stałe zasilanie przy radiu. A po trzecie to pisz po polsku, bo tego się czytać nie da...

tomek_nova
13-03-10, 14:46
ppm702 pisze moze nie po polsku bo pisze szybko i sie czasem cos pomiesza a nie mam czasu na poprawki, po 2 w zalapalniczce mam stale napiecie nawet jak mam wylaczona stacyjke, w hondzie V tego nie bylo a w hondzie VI juz tak, a radio tez mam bezposrednio bez kluczyka, ale musze przerobic na calkiem nowa instalacje bezposrednio pod aku

ppm702
15-03-10, 16:47
to ja też będę pisał szybko i niestety nie mam czasu na analizowanie bełkotu