Zobacz pełną wersję : Wymiana standartowego radia na navi w civic VIII UFO
Witam
Jak w temacie czy ktoś coś słyszal lub gdzieś widział coś na temat wymiany standartowego radia w Civic-u na to z nawigacją ? chodzi mi o jakieś problemy lub inne miny jakie mogą mnie spotkać mam okazję kupić taki komplet (radio+wyświetlacz+czytnikDVD) w dobrej cenie i się nad tym zastanawiam.
a udało ci się kupić oryginał z 2 ręki ???? No bo chcąc kupić nówkę w ASO to bardzo wysoka cena
Tak mam taką możliwość z drugiej ręki jeszcze się nie zdecydowałem bo nie wiem czy nie bedę miał z tym miny a po drugie ta navi to raczej jako bajer ją trzeba traktowac bo pokrycie Polski jest raczej takie sobie mam navi w fonie więc nie jest mi ta navi niezbędna ale cena jest atrakcyjna więc się zastanawiam tyle że nie aż tak żeby tych pieniędzy nie było mi szkoda jak by coś się okazało że jest zonk
chyba musisz zadzwonić do serwisu i porozmawiać czy instalacje w twoim samochodzie ( może być różna w zależności od wersji) jest gotowa do instalacji navi. Powodzenia. A i daj znać jak się sprawy mają.
Raczej zapomnij że Ci coś takiego w serwisie mi powiedzą tam pracują przeważnie sami praktykanci i może jeden lub dwóch mechaników którzy umieją więcej niż tylko klocki filtry i olej zmienić a taki tematy to raczej zawsze są kwitowane tekstem proszę przyjechać samochodem i otworzyć zlecenie jeśli się da to panu to zrobimy ale skroją mnie tak że zakładanie tego nie będzie miało ekonomicznego sensu.
Spróbuj w serwisie w Pile. + 48 67 3512233 i poproś z panem Marcinem Ciemięgą. Wydaje się bardzo rozsądnym człowiekiem. Daj znać jeśli coś pomogą.
nie ma najmniejszego problemu z dołożeniem oryginalnej nawigacji do nowego Cifa, rozebrałem pół auta jak wymieniałem radio na nawigacje tyle ze KENWOODA (zdjęcia w moim topicu a'propos właśnie wymiany radia), więc jak coś to mogę dać pare wskazówek potrzebującym... Tylko polecam poważne zastanowienie się nad taką inwestycją... po pierwsze mapy pozostawiają wiele do życzenie a chyba do tego głownie potrzebna jest nawigacja. nie wiem jak jest z odtwarzaniem filmów. ale na pewno nawet jezeli jest taka możliwść to z racji odchylenia wyświetlacza w strone kierowcy, pasażer za dużo nie zobaczy....
TomiCarloRossi
13-02-11, 14:35
Udało się wyrezać? Na allegro jest teraz kompletna nawigacja za 2500zl. Też się nad taką zmianą zastanawiam.
Ktoś kiedyś pisał, że kształt deski jest ciut inny dla navi chodzi o tą część nad wyświetlaczem...
Na jednej z aukcji nawet piszą o tej półce o i dziwo jest nawet w zestawie :) ale za ta kase i tak lepiej zrobić sobie 2 DIN :p
dostałem ostatnio list z Honda Plaza, gdzie ostatnio się serwisuję, proponujący wstawienie do 4D kombajn multimedialny - przeceniony z 4999 na chyba 3699 z montażem - bluetooth, navi, mp3, dvd i inne takie.
nie zamierzam tego montować, ale jeśli ktoś jest zainteresowany, to promocja trwa do 28.02.
Witam,
Zastanawiam się nad zmianą zestawu oryginalnego radia na NVOX http://www.autodrive.pl/radio-gps-nvox-dedykowane-honda-civic-automapa-dvd-p-1672.html.
Ma ktoś taka?
Na allegro jest teraz kompletna nawigacja za 2500zl. Też się nad taką zmianą zastanawiam.
Jeśli masz na myśli tą aukcję: http://allegro.pl/honda-civic-2006-2009-ufo-nawigacja-oryginal-i1947309334.html to zalecam ostrożność. Mniej więcej rok temu też chciałem zamontować sobie taką nawigację (przeszło mi szybko) i tą aukcję już wtedy znalazłem. Nie twierdzę, że jest coś z nią nie tak. Dziwi mnie jednak, że nie może się sprzedać tyle czasu :)
Żeby to zrobić to potrzeba więcej wiązek niż ta tylko z anteną GPS i do tego element konsoli przed wyświetlaczem.
adasieniek
08-12-11, 21:34
A probowal ktos wymienic fabryczne radio na te z hondy po lifcie? Chodzi mi o takie ktore ma wyjscie aux/ipod lub usb. Pytalem o to w ASO ale nie potrafili mi odpowiedziec na to pytanie.
A probowal ktos wymienic fabryczne radio na te z hondy po lifcie? Chodzi mi o takie ktore ma wyjscie aux/ipod lub usb. Pytalem o to w ASO ale nie potrafili mi odpowiedziec na to pytanie.
A po co zmieniać,na radio po lifcie jak się niczym nie różni? Ono ma tylko z tego radia podciągnięte do podłokietnika usb i aux.
Ja mam pytanie odnośnie , radia ponieważ do czystszego dźwięku chce zamontować wzmacniacz. A pytanie brzmi czy standardowe radia w sedanach mają wyjścia pod wzmacniacz ?
adasieniek
10-12-11, 19:37
A po co zmieniać,na radio po lifcie jak się niczym nie różni? Ono ma tylko z tego radia podciągnięte do podłokietnika usb i aux.
Jesli to takie proste to dlaczego nie wiedza o tym w ASO?
Jesli to takie proste to dlaczego nie wiedza o tym w ASO?
Dlatego,że są nierobami za biurkiem.
'' Witam chciałbym kupić akcesoryjny Polar
-Dobrze poproszę VIN'' :D
A tak na poważnie-u mnie w domu jest UFO przedlift i też nie ma tych wyjść,ale pamiętam za dopłatą była opcja podciągniecia AUX.
Płaci się ładny hajs,ale w manualu jest to opisane.
Witam, udało się komuś załorzyc tą nawigacje do modelu w którym wcześniej było radio? Albo czy przynajmniej ktoś wie czy jest to możliwe? Przegrzebałem internet ale nic nie znalazłem :/
Żeby mieć usb w przedlifcie musisz mieć moduł usb + okablowanie+podłokietnik z wejściami. Dodatkowo trzeba mieć poliftowe radio. Tylko ono współpracuje z seryjnym modułem usb
Witam, udało się komuś załorzyc tą nawigacje do modelu w którym wcześniej było radio? Albo czy przynajmniej ktoś wie czy jest to możliwe? Przegrzebałem internet ale nic nie znalazłem :/
Jest to mozliwe ale trzeba zmienić cała wiązke która jest pod deską
Żeby mieć usb w przedlifcie musisz mieć moduł usb + okablowanie+podłokietnik z wejściami. Dodatkowo trzeba mieć poliftowe radio. Tylko ono współpracuje z seryjnym modułem usb
No i kurde znowu się nie zgadzam. h16v ma podłączony taki port w którym może mieć usb jak i karty SD. Można? Można. Po za tym jak znajdę kartkę opcji z 2007 roku od domowego UFO to Ci pokażę,ze można było mieć za dopłatą wypuszczony kabel. Jak i wyjście pod I-pod'a.
chyba nie opłaca się kupować seryjnej navi - koszt za samo radio + wyświetlacz to 2.500pln. A radio nie powala na kolana. Do tego dochodzą inne rzeczy jak półka nad radiem (też do zmiany) oraz jak ktoś już pisał - okablowanie. Lepiej kup ramkę 2DIN, dobre radio 2DIN z navi i zestaw Connects2 aby dzialalo sterowanie z kierownicy. Koszt zapewne wyjdzie ten sam ale sprzęt będzie o niebo lepszy. Poza tym ktoś już chyba pisał, że mapy do seryjnego navi są chyba dość mało dokładne...
można kupić aktualizację za coś około 1200 :) w ASO
Po za tym jak znajdę kartkę opcji z 2007 roku od domowego UFO to Ci pokażę,ze można było mieć za dopłatą wypuszczony kabel. Jak i wyjście pod I-pod'a.
Tak zgadzam się z tobą ale wtedy trzeba zrobić aktualizacje oprogramowania ew radiu co jest mało opłacale (operacja tylko możliwa w aso) także lepiej jest kupić radio poliftowe za ok 300zł
No i kurde znowu się nie zgadzam. h16v ma podłączony taki port w którym może mieć usb jak i karty SD
tutaj chba kolega ma tzw xcarling a nie oryginalne wejście usb
Tak zgadzam się z tobą ale wtedy trzeba zrobić aktualizacje oprogramowania ew radiu co jest mało opłacale (operacja tylko możliwa w aso) także lepiej jest kupić radio poliftowe za ok 300zł
tutaj chba kolega ma tzw xcarling a nie oryginalne wejście usb
Oczywiscie,że nie opłacalne. To po co 300zł wydawać-pod aux'a ten port usb/Sd card kupić i z głowy :D
Oczywiscie,że nie opłacalne. To po co 300zł wydawać-pod aux'a ten port usb/Sd card kupić i z głowy
Też racja ale są tacy co wolą mieć to oryginalnie w podłokietniku wyprowadzone