Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Szyba przestała się opuszczać

detergent
09-03-10, 17:02
witam pojawił się mały problem ponieważ przestała mi się opuszczać lewa szyba ,ot tak rano ruszam chcę uchylić i nic nawet nie drgnie ,wcześniej nie było problemów,wyjąłem plastik z przyciskami wyczysciłem styki itd ,nic to nie dało,prawa chodzi idealnie lewa niestety nie ,szukałem za pomocą szukajki ale to co znalazłem to nie aktualne linki ,jeżeli ktoś mógłby mi podpowiedzieć gdzie dalej szukać przyczyny proszę o pomoc nie chce bez potrzeby rozbebeszać drzwi.Dzięki pozdrawiam.Wojtek.

aleks_ej2
09-03-10, 19:33
Nikt tutaj nie jest jasnowidzem i nie powie Ci dokładnie co się zepsuło w Twoim samochodzie... Sprawdź czy na włączniku jest prąd, czy bezpiecznik dobry, czy gdzieś sie nie odpięła kostka, a ostatecznie sprawdź sam napęd szyby. Rozbieranie boczka drzwi wcale nie jest takie trudne.. Aha, no i manual to rzecz nieoceniona w takich przypadkach ;)

detergent
09-03-10, 21:17
nie, chyba nie napisałem w temacie POSZUKUJĘ WRÓŻKI LUB JASNOWIDZA ,grzecznie zapytałem czy aby ktoś mógłby pomóc w temacie ,i nie twierdzę że tutaj są jasnowidze szukał bym na innym forum,ale dzięki za podpowiedz sprawdzę,a i jeszcze tylko nie wiem co to jest manual rzecz nieoceniona :confused:

smarcus
09-03-10, 21:40
u mnie tak było że lewa szyba nagle prestała się opuszczać, wiec rozebrałem napęd tzn silniczek i tam gdzieś woda się w trybiki dostała i trochę zardzewiało, może więcej niż trochę. Wyczyściłem nasmarowałem uszczelniłem wszystko i jest git juz ponad rok. No tylko przycisk działa mi odwrotnie ale dla mnie tak jest lepiej naciskam raz i szyba sama sie zamyka -:)

xandu
09-03-10, 21:44
nie, chyba nie napisałem w temacie POSZUKUJĘ WRÓŻKI LUB JASNOWIDZA ,grzecznie zapytałem czy aby ktoś mógłby pomóc w temacie ,i nie twierdzę że tutaj są jasnowidze szukał bym na innym forum,ale dzięki za podpowiedz sprawdzę,a i jeszcze tylko nie wiem co to jest manual rzecz nieoceniona :confused:

Manual - rzecz nieoceniona: http://rapidshare.com/files/85453906/CIVIC96.PDF