PDA

Zobacz pełną wersję : Kombinatoryka z usadowieniem radyjka..Pomocy

adibaw
19-08-06, 14:26
Kupiłem własnie radyjko i stało się zauważyłem że jest możliwość montażu radyjka nisko:) zamiast tej półkozaślepki(mowa o ej9)czyli wyciagam zaślepke z dołu wtykam zamiast radia a radio wtykam na miejsce tej półeczki. niby proste? ale niestety
Półeczka jest węższa i radyjko wchodzi ,nawet są mocowania do radia przeznaczone własnie ale zostaje mi ramka dla której nie ma tam miejsca:(
i historia powtarza się u góry po wetknięciu półeczki w miejsce radia powstaje 1cm szczelina....

Czy ktoś ma jakiś pomysł jak temu zaradzić???
Ja znam jeden nie kombinować i wrócić do starej konfiguracji.

Ale nagrzałem się na tą opcje i o niczym innym nie myśle.

A może te półkozaślepki od innych wersji będą pasowały w otwór po radiu???

driven22
21-08-06, 19:42
jakie masz radio? Ja to robiłem w swoim sedanie bezproblemowo tyle że ramke wsadziłem od tyłu aby radyjko było głębiej osadzone. Rozmiar po wyjęciu tej pólkozaślepki pasuje bez problemu do standardowych radyjek.

damios
21-08-06, 20:00
Przerabialem ten temat 2 dni temu. Wlasciwie jedyny problem jaki napotkalem to znalezc sruby, zeby przykrecic radio. W norauto nawet powiedzieli mi ze radia sie nie przykreca :shock:
W zaleznosci od tego jakie masz radio roznie to bedzie wygladalo. Ja mam sony i na szerokosc zostaly minimalne przerwy, a radio musialem montowac bez ramki

Custom Devil
21-08-06, 20:07
Cześć. Ja zrobiłem tak http://www.civicklub.pl/fi/viewtopic.php?t=13498
Trochę zabawy z pilnikiem i papierem ściernym i po krzyku a do góry zrobiłem sobie odpalanie z przycisku.
Miały być obok jeszcze mierniki do badania dB ale mi spadły ze stoły i poszły sie j......
Ps. Jeśli chcesz wiecej wiedzieć to pisz.

MartinS
22-08-06, 07:47
aby wsadzic radio na dole nei sa potrzebne żadne pilniki i papier ścierny, tylko jak pisze diamos sruby aby przykręcic radio
tak to wyglada u mnie:
http://img218.echo.cx/img218/6027/28rh.jpg

damios
22-08-06, 18:44
Ja tam papieru sciernego nie uzywalem :P U mnie wyglada tak, jesli juz sie chwalimy :)
http://img221.imageshack.us/img221/5496/radyjoun5.jpg (http://imageshack.us)

kenny
22-08-06, 18:47
do zaślepienia górnego miejsca można użyć zaślepki z norauto za 9,90 :)

Custom Devil
22-08-06, 19:52
To dziwne, a u mnie bez pilnika nie chciało wejść. Ale dobrze wiedzieć.
Dlatego radze poprzymierzac, zawsze pewniej a pużniej grzebać.
I sorry jeśli namieszałem. :grin:

kenny
25-08-06, 18:59
To dziwne, a u mnie bez pilnika nie chciało wejść. Ale dobrze wiedzieć.
Dlatego radze poprzymierzac, zawsze pewniej a pużniej grzebać.
I sorry jeśli namieszałem. :grin:
fakt że trzeba ją trochę przypasować, ja swoją ścierałem na chodniku :)

MartinS
26-08-06, 10:42
fakt że trzeba ją trochę przypasować, ja swoją ścierałem na chodniku
cos gmeracie panowie.....z tym ścieraniem i piłowaniem...

Rikoo
26-08-06, 10:46
fakt że trzeba ją trochę przypasować, ja swoją ścierałem na chodniku
cos gmeracie panowie.....z tym ścieraniem i piłowaniem...

u mnie tez weszlo bez problemu potem mocowane na 4 srubki i igielka

a na gorze poleczka na 1 din i jest cacy

andrzej10
25-09-06, 18:35
W mojej hondzicy mam radio. Kiedy przekręcę kluczyk radio zaczyna działac ( ma zasilanie). Wyszukuje stacje radiowe i zapamiętuje je itp. Jeśli przekręce kluczyk do końca do siebie to oczywiście radio traci zasilanie a po ponownym włączeniu radia wszystkie ustawienia jakie zapamietało wcześniej, są resetowane. Wynika to z braku zasilania radia.
Jak mam obejść stacyjkę czy ktos spotkał sie z podobnym problemem.

honda civic 1.5 v16 93 r

andrzej10

damios
25-09-06, 18:39
Nie musisz obchodzic stacyjki jezeli masz w miare nowe radio. W takich jest mozliwosc wybierania czy radio ma sie wlaczac od razu, czy po przekreceniu kluczyka czy jak. Wybierasz to za pomoca wiazki kabli ktore ida od radia do kostki, przynajmniej ja tak mialem w Sony. Jak masz instrukcje to tam powinno byc napisane jaka opcja jest kiedy.

Tez mi na poczatku resetowalo pamiec, ale przelaczylem zgodnie z instrukcja i jest ok