Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : jaki tam idzie olej?

epro17
09-03-10, 11:28
Witam posiadam civic d15b7 i zaraz obok klimy po prawej stronie kolo zbiorniczka na płyn do spryskiwaczy jest taka biała tuba z czerwonym korkiem z olejem i to idzie wydaje mi sie do jakies sprężarki i jaki tam idzie olej?bo jest juz minimum a pasuje dolac prosye o pomoc jaki olej tam sie dolewa to sobie dokupie pozdro

dzialos82
09-03-10, 12:08
to jest zbiornik "wspomagania"..płyn PSF w ASO, 1l=60pln

Tiga
09-03-10, 12:38
A jakies ewentualne mieszalne z PSF zaminniki?

reaktor
09-03-10, 12:57
płyn powinien być do hodny , były na allegro za 38zł chyba
nie radze mieszać z byle czym

Skoti
09-03-10, 14:05
nie sądze zeby wlewając zamiennik coś się stało. w każdym motoryzacyjnym dostaniesz.

Tiga
09-03-10, 16:50
płyn musi byc do hodny
Musi? czyli to jakis cudowny plyn musi byc? :F a w innych samochodach to juz nie?
Wiem ze najlepiej bylo by oryginal lac, ale pytanie moje jest inne, co mozna dolac? bo mam min.
Bez sensu kupowac 1 l za 70 zl jak mi potrzebe 150 ml.

jasiek09
09-03-10, 16:56
dexron 3. gdzieś przeczytałem kiedyś że Honda jakby mogla to by
sprzedawala Oryginalne Powietrze do Opon:)

reaktor
09-03-10, 17:07
Podejście mieszkańca dżungli w kogno do wymysłów cywylizacji
Po co ludzie kupują wodę w butelkach , jak można walić prosto z kranu, jedna i druga wygląda i smakuje tak samo.(lubisz rybie kupy?),a z odry jest za darmo

Oleje silnikowe (np. 10w40i)tez są twoim zdaniem takie same i nie ma znaczenia jaki wlejesz? mobil przelatuje jak przez sito ,valvoline znacznie obniża apetyt na olej a silnik chodzi znacznie ciszej
na jednym i drugim motor pracuję poprawnie , kwestia jakości tej pracy
podobnie z przekładnią, nie zależy ci na jakości pracy lej byle co

Musi? czyli to jakiś cudowny plyn musi byc? :F a w innych samochodach to juz nie?
Wiem ze najlepiej bylo by oryginal lac, ale pytanie moje jest inne, co mozna dolac? bo mam min.
Bez sensu kupowac 1 l za 70 zl jak mi potrzebe 150 ml.

to zalej zielony do opla i zobaczymy co na to magiel,

http://allegro.pl/item918817527_plyn_do_ukladu_kierowniczego_ze_wspo maganiem_honda.html

cena taka sama jak do innych

dexron 3. gdzieś przeczytałem kiedyś że Honda jakby mogla to by
sprzedawala Oryginalne Powietrze do Opon:)

w przekładni olej to czynnik pracujący, w kole wypełniacz. Aluzja nie bardzo
Poza tym w wielu serwisach sprzedają teraz azot do opon i podobno jest sporo chętnych

albin3
09-03-10, 17:50
I to jest odpowiedż dla" użytkowników " HOND.HONDĘ trzeba kochać!!!

Tiga
09-03-10, 19:14
Czyli nikt nie odpowie na moje pytanie? Widze tu tylko polityczne brednie zamiast normalnych odpowiedzi, wiec zadam je jeszcze raz.
Czy mozna dolac (jak tak to jaki?) do oryginalnego plynu wspomagania, plynu innej marki?

lar
09-03-10, 19:23
wez strzykawką odessij troszke starego płynu ze zbiornika i pomieszaj z tym który chcesz dolać jezeli sie nie "pogryzą" to myśle ze mozesz dolać, dobrze by bylo zeby oba płyny miały taką samą konsystencje

Tiga
09-03-10, 19:25
Bardzo dobra rada, dzieki. Jutro tak wlasnie zrobie.

reaktor
09-03-10, 20:01
czy ty jesteś kolego upośledzony napisałem Ci żebyś dolał zamiennika do hondy poświęciłem pare chwil i znalazłem nawet link na allegroa ty dalej nie wiesz o co chodzi http://allegro.pl/item918817527_plyn_do_ukladu_kierowniczego_ze_wspo maganiem_honda.html

po co zadajesz pytanie na forum i jak i tak wlejesz byle gówno przeczytałem wiele podobnych tematów z których jasno wynika że lanie innego świństwa się nie opłaca , jak brakujcie tylko trochę to dolej słonecznikowe i tez będzie w porządku jak sugeruje kolega z góry

telegram do mózgu użytkownika Tiga

UWAGA STOP
PODAJE ROZWIĄZANIE STOP
MOŻESZ DOLAĆ COKOLWIEK STOP
ALE CH&J WIE JAK TO BĘDZIE CHODZIĆ STOP

xandu
09-03-10, 20:08
@up ciekawy post :D

mnie sie wydaje ze kolega Tiga ma poprostu jakis plyn i sie pyta czy moze wlać zamiast PSF Hondy, tudzież uzupełnic :P. Jesli tak to napisz jaki masz plyn?

Budziniak
09-03-10, 21:35
czy ty jesteś kolego upośledzony napisałem Ci żebyś dolał zamiennika do hondy poświęciłem pare chwil i znalazłem nawet link na allegroa ty dalej nie wiesz o co chodzi http://allegro.pl/item918817527_plyn_do_ukladu_kierowniczego_ze_wspo maganiem_honda.html

po co zadajesz pytanie na forum i jak i tak wlejesz byle gówno przeczytałem wiele podobnych tematów z których jasno wynika że lanie innego świństwa się nie opłaca , jak brakujcie tylko trochę to dolej słonecznikowe i tez będzie w porządku jak sugeruje kolega z góry

telegram do mózgu użytkownika Tiga

UWAGA STOP
PODAJE ROZWIĄZANIE STOP
MOŻESZ DOLAĆ COKOLWIEK STOP
ALE CH&J WIE JAK TO BĘDZIE CHODZIĆ STOP

upośledzony raczej nie jest ale skoro mówisz że należy wlewać OEM Hondy to wklejając link do innego produktu nie utwierdzasz go w tym co piszesz. Natomiast telegramy do innych użytkowników raczej nie dotrą bo mamy 2010 rok. Elektroniczny telegram do użytkownika Reaktor
Stop Nie pisz wszystkiego z wielkiej bo to jest uważane za krzyk Stop

reaktor
09-03-10, 21:44
nigdzie z moje strony nie padło sformułowanie płyn OEM hondy czyli z serwisu aso tylko "do hondy" czytaj uważnie kolego.

elviss09
11-03-10, 12:59
ja mialem blisko minimum wlalem cos tam z fimry presto bodajzeco niby uszczelnia ale lalem to g...no tylko z tego wzgledu ze mam i tak do regeneracji wiec nic nie trace. od jakis 40tys km nic sie nie dzieje wszystko chodzi jak nalezy..

aha ja nic nie sugeruje tylko mowie jak to u mnie bylo:)