Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sprężynu MTS Technik do MB2

emwu
07-03-10, 15:22
Witam
Przekopałem forum i nie znalazłem satysfakcjonującej dla mnie odpowiedzi na pewien temat (o tym niżej), także proszę Was o odpowiedzi oparte raczej na doświadczeniach.

Który wybór będzie lepszy do Civica MB2:
- sprężyny MTS Technik (przemawia za nimi cena) -40 mm + amory KYB Excel G (nowe)
- czy też cały zestaw firmy MTS Technik tj Sprężyny + Amory o skróconym skoku również - 40 mm?
- jest jeszcze opcja używki, może Vogtland, H&R czy też inne + KYBy ? (tylko z tego co widze ciężko upolować obniżające sprężyny do MB2)

I pytanie troche odbiegające od ww tematu, czy wrzucając sprężyny Vogtland -40 z MB3 auto siądzie te ~-40 mm czy mniej, z racji wagi MB3 ?

Pozdrawiam.

reXio
07-03-10, 17:40
Nie chcesz kupic sprezyn Eibacha Pro Kit pod MB2? :P

emwu
07-03-10, 19:50
PW poszło
A coś odnosnie tematu ?
pzdr

collombo11
07-03-10, 20:06
temat wydaje mi sie że był bo sam zadawałem pytanie odnośnie MTS Technik. Generalnie mi odradzono więc z tą zmianą się wstrzymałem...

emwu
08-03-10, 17:23
Ok, dzięki za odpowiedź.

jaras
08-03-10, 23:31
witam!

mam założony cały zestaw MTS technik. Moje doświadczenia:

1.przy montażu ukręciły się gwinty na tylnych amorach w miejscu mocowania do wahacza - mechanik musiał zastosowac patent,

2. jazda jest jak zakładał producent, połączeniem sportu z komfortem - jest średnio twardo, czuć nierówności (tory,dziury),

3. z kolei to że auto nie jest tak twarde w połączeniu z obniżeniem sprawia, że przy większym załadunku, auto siada mocno na glebe i na nierównościach koła obcierają o nadkola,

4. trochę skrzypią sprężyny, ale to jak zauważyłem na forum częsty problem w tej hance,

5. jeżdzę na tym zawieszeniu około roku - ogólnie nie jest tak źle, ale zdaję sobie sprawę że po naszych drogach zawieszenie może szybko się "skończyć"

6. PLUS: cena i możliwość ustawienia wysokości, fajny wygląd auta na glebie;

7. PODSUMOWUJĄC: zawieszenie dobre na drogi szybkiego ruchu i do aut nieużytkowanych na codzień

emwu
09-03-10, 16:36
Dzięki za konkretną odpowiedź, włąsnie o taką mi chodziło ;) poczytałem jeszcze troche różne wątki, i zrezygnowałem z opcji MTS.
Na dniach powinny do mnie przyjść sprężyny H&R :)
pozdrawiam

jaras
10-03-10, 22:19
nie ma sprawy ja niestety założyłem już MTS technik i dopóki się nie rozwali będę śmigał na tym.

Gdybyśmy mieli normalne drogi to zawieszenie jak najbardziej do jazdy się nadaje.

zoy
15-04-10, 10:03
to ja spytam czy ktoś przymierzał gwint

nie aktualne :)