Zobacz pełną wersję : Diesel w 5gen?
Witam,
Zastanawiam się (na razie tylko teoretycznie) Czy do 5gen HTB podszedłby diesel, którego montują w nowych wersjach. No i klka pytań:
- Czy ktoś to przerabiał?
- Na ile byłoby rzeźby?
- Szacunkowe koszty (3,14 x oko)
- Czy buda wytrzyma takie drgania?
Nie zadawajcie tylko pytań dlaczego diesel, lepiej już.... itp. Rozważam na razie teoretyczną możliwość.
Pozdrawiam!
Napewno jest wykonalne jak wsadzili k20 do jazza to czego nie. Ten 1.7 z 6G by pewnie podszedł koszta pewnie duże. Chyba łapy to ma inne niż d seria tak mi sie wydaje bo silnik nie jest hondowski. Pozatym elektryka no i układ paliwowy.
Może podasz powód takiej interesującej sprawy ??
jesli bym szedl w klekota to sprofanowałbym markę i zapodał cos z grupy VAG.
Ja mysle ze koles chce sobie polatac na opale :) a zeby sie nikt tego nie spodziewal to wrzuci to do 5gen
a ja kiedys widzialem gdzies w sieci fotke 6 gen z wlotem w masce przez ktory widac bylo pokrywe zaworow z napisem...TDI, tylko czy to byl zart, czy faktycznie ktos tak porzezbil??? na pewno 5 gen z 2.2 dieslem spod znaku H byla by niezlym rodzynkiem, no i ten moment.... :P
I to prowadzenie :mrgreen:
Nawet Accord z i-CTDI ma spore kłopoty z powodu ciężkiego przodu...co dopiero byłoby w leciutkim 5gen.
a ja kiedys widzialem gdzies w sieci fotke 6 gen z wlotem w masce przez ktory widac bylo pokrywe zaworow z napisem...TDI, tylko czy to byl zart, czy faktycznie ktos tak porzezbil???
w Polsce ?
moze byl to bordowy civic halogena i pokrywa TDI od Sharana od Tomo (dawny spot na Bemowie)
Lio, ja ta fotke widzialem dosc dawno i nie pamietam czy to byl samochod na polskich blachach, czy nie. :?
Z tego co wiem silnik 2.2 jest dość szeroki. w 8gen wchodzi, ale tam maska szersza. przód byłby ciężki, fakt, może betonem zalać bagażnik? ;) . Byłby nietypowy projekt, kusi mnie na coś takiego ale obawiam się:
1. Wymiarów
2. Kosztów przeróbek (nie pasujące łapy, rozmiary, przeróbka całego przodu, zawias, hamulce, itp, itd.)
3. Problemów po swapie - buda nie przystosowana do takich drgań, etc...
A nie mam odwagi/nadwyżki gotówki, żeby bawić się w pioniera
Zainwestuj w LPG, tez masz tanio, a koszta dużo mniejsze
Tencio, ja jednak pomieszal;em, ale to z powodu tego, ze to bylo dawno temu.
Tamto to nie byl TDI, tylko 20V turbo, ale jaja byl niezle
zaprawszam do galerii :-)
http://www.orca.mila.edu.pl/~m_jasiowka/moje_audi/page_01.htm
a tego pamietam :lol: :lol: :lol:
ale na allegro widzialem Mitsubishi 3000GT z silnikiem 1,9 TDI :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
silnik 1,7 w civie to kiszkowaty iveco :x
a ten 2,2 to bylaby *****ista opcja ale mysle ze nie wejdzie 8)
Moze jakis pracownik salonu honda zna wymiary i ciezar takiego silnika ;)
[ Dodano: 2006-08-22, 01:31 ]
A jak nie zna to moze wejdzie w jeden z wielu programow i sprawdzi :)
tomo pierdy opowiadasz, nie iveco a isuzu i to dosc mocno zmodyfikowany przez honde
w oplu mial 70pare kucy a w hondzie ma 101
hehe pomylało mnie sie... :oops:
co nie zmienia faktu ze ta jednostka jest :idea: gowniana 8)
czy gowniana to bym nie powiedzial, nie jest to tdi z vag'a ale do sprawnego i taniego przemieszczania sie w zupelnosci wystarcza
ja moge sie wypowiedziec o jednostce dostepnej w 5D czyli 2,0 TD jednostka dostepna w rowniez a moze glownie w roverach. Moc 105koni - ja swoim zrobilem 30k km - i nic sie nei dzieje - kultura pracy gorsza niz w tdi spalanie ok 1l wyzsze niz w tdi ale osiagi porownywalne z tdi 110 koni !!
wolal bym miec tdi ale mnie nei stac wiec kocham to co mam :D
w szczecinie jeden gosc wlozyl 1.9 tdi do crxa, ale sie skreszowal, nie znam dalszych losow tego auta
w szczecinie jeden gosc wlozyl 1.9 tdi do crxa
byly foty tego?
zwlaszcza z pod maski?