Zobacz pełną wersję : Pali za drugim razem...
Witam.
Mam takie pytanko.
Posiadam Cifa 3D z 96 roku z silnikiem D14A3 i podczas odpalania zimnego silnika pali mi dopiero za drugim razem...
Czym to moze byc spowodowane???
Ostatnio wymenilem swiece i filtr powietrza i nie ma rzadnej poprawy.
Za odpowiedz z gory dziki i pozdrawiam
Pawel
moze ma problemy z podawaniem paliwa... :? filtr, pompa, ???
świece, moduł, aha świece nowe
mi d16a9 jak było zimno też palił zawsze zawsze za drugim razem, nieważne jak długo kręciłem go za pierwszym
IMO cos z paliwem, ja mam podobny problem, mianowicie musze dlugo krecic, jesli ma odpalic za pierwszym razem. A jesli mu odpuszcze i sprobuje drugi raz, to odpala na dotyk.
mianowicie musze dlugo krecic, jesli ma odpalic za pierwszym razem. A jesli mu odpuszcze i sprobuje drugi raz, to odpala na dotyk.
Ja mam taki obiaw jak mam mało benzyny tylko.
no wlasnie bieda bieda raz jeszcze bieda :D
Ja mialem to samo i pompa zalatwila sprawe. :D
no wlasnie bieda bieda raz jeszcze bieda :D
ja bym powiedział obnizenie masy :wink:
a co do problemu z odpalaniem za pierwszym to moim (i nie tylko jak widac) zdaniem paliwo- którego nie ma.
Schumacher
09-03-05, 19:34
Witam.
Mam takie pytanko.
Posiadam Cifa 3D z 96 roku z silnikiem D14A3 i podczas odpalania zimnego silnika pali mi dopiero za drugim razem...
Czym to moze byc spowodowane???
Ostatnio wymenilem swiece i filtr powietrza i nie ma rzadnej poprawy.
Za odpowiedz z gory dziki i pozdrawiam
Pawel
znajomy moj mial identyczny objaw u siebie w hondzie, ten sam model jak Twoj silnik i rok produkcji, serwis przekopal wszystko i okazalo sie ze to paliwo pelny bak zatankowany na stacji Texaco, wyjezdzili ten syf zatankowal w innym cpn'ie i jak reka odjal, moze powinienes zmienic cpn,, a tak swoja droga w polsce nie zatankujemy dobrego paliwa :?
tez mialem to samo! i dzieje mi sie tak zawsze kiedy jest niska temperatura i mało paliwa [juz sie swieci kontrolka] kiedy temperatury sa dodatnie problem znika :lol: