PDA

Zobacz pełną wersję : Pali za drugim razem...

kolu
07-03-05, 17:20
Witam.

Mam takie pytanko.
Posiadam Cifa 3D z 96 roku z silnikiem D14A3 i podczas odpalania zimnego silnika pali mi dopiero za drugim razem...
Czym to moze byc spowodowane???
Ostatnio wymenilem swiece i filtr powietrza i nie ma rzadnej poprawy.

Za odpowiedz z gory dziki i pozdrawiam

Pawel

LIO
07-03-05, 17:29
moze ma problemy z podawaniem paliwa... :? filtr, pompa, ???

emg
07-03-05, 21:55
świece, moduł, aha świece nowe

mi d16a9 jak było zimno też palił zawsze zawsze za drugim razem, nieważne jak długo kręciłem go za pierwszym

elmer
08-03-05, 00:35
IMO cos z paliwem, ja mam podobny problem, mianowicie musze dlugo krecic, jesli ma odpalic za pierwszym razem. A jesli mu odpuszcze i sprobuje drugi raz, to odpala na dotyk.

Peter
08-03-05, 01:07
mianowicie musze dlugo krecic, jesli ma odpalic za pierwszym razem. A jesli mu odpuszcze i sprobuje drugi raz, to odpala na dotyk.

Ja mam taki obiaw jak mam mało benzyny tylko.

PAT
08-03-05, 01:46
no wlasnie bieda bieda raz jeszcze bieda :D

juniorohw
08-03-05, 03:05
Ja mialem to samo i pompa zalatwila sprawe. :D

Ralf
08-03-05, 15:21
no wlasnie bieda bieda raz jeszcze bieda :D

ja bym powiedział obnizenie masy :wink:

a co do problemu z odpalaniem za pierwszym to moim (i nie tylko jak widac) zdaniem paliwo- którego nie ma.

Schumacher
09-03-05, 19:34
Witam.

Mam takie pytanko.
Posiadam Cifa 3D z 96 roku z silnikiem D14A3 i podczas odpalania zimnego silnika pali mi dopiero za drugim razem...
Czym to moze byc spowodowane???
Ostatnio wymenilem swiece i filtr powietrza i nie ma rzadnej poprawy.

Za odpowiedz z gory dziki i pozdrawiam

Pawel

znajomy moj mial identyczny objaw u siebie w hondzie, ten sam model jak Twoj silnik i rok produkcji, serwis przekopal wszystko i okazalo sie ze to paliwo pelny bak zatankowany na stacji Texaco, wyjezdzili ten syf zatankowal w innym cpn'ie i jak reka odjal, moze powinienes zmienic cpn,, a tak swoja droga w polsce nie zatankujemy dobrego paliwa :?

Dominic
10-03-05, 15:16
tez mialem to samo! i dzieje mi sie tak zawsze kiedy jest niska temperatura i mało paliwa [juz sie swieci kontrolka] kiedy temperatury sa dodatnie problem znika :lol: