PDA

Zobacz pełną wersję : Cieknący aparat zapłonowy TD-40U

spiuncy
05-03-10, 23:03
Witam mam problem z aparatem zapłonowym jak w tytule. Po rozebraniu okazało się że uszkodzony jest tylko na szczęście lub na nieszczęście simmering (12,5 x 22,5). W związku z tym mam pytanko czy ktoś orientuje się gdzie można taki simmering dostać w miare tanio bo nowy na allegro kosztuje 65 a jak za kawałeczek gumy to chyba jest to dość wygórowana cena. Może ktos z forumowiczów ma jakiś uszkodzony aparat zapłonowy od Hondy i mógłby mi sprzedać sam uszczelniacz bo z tego co się orientuje były one stosowane w wielu modelach aparatów zapłonowych .
Pozdrawiam

tfidos
05-03-10, 23:09
a w aso patrzyles? zawsze mozna dobrac jakis inny ;) ja poszedlem do motoryzacyjnego ze starym uszczelniaczem i z kartona z tysiacem gumek wybralem jedna najbardziej pasujaca.... no i nie cieknie :)

Bogdan19
06-03-10, 00:57
ja kupowałem w ASO, koszt 12zł:)

spiuncy
06-03-10, 01:36
Ale to chyba oring za 12 zl a nie simmering.

jacek_bp
06-03-10, 11:02
na allegro kosztuje 65 a jak za kawałeczek gumy to chyba jest to dość wygórowana cena
Dodam, że NOK'a kosztuje 110 pln, przerabiałem już nie oryginały i stanowczo odradzam. Zrób raz a dobrze.

marf
09-03-10, 00:54
Witam, jestem na podobnym etapie i moge powiedzieć że zakup łożyska do aparatu (12,5x28x8), które było w 3 na 5 sklepów to pikuś w stosunku do simmeringa którego nie ma nigdzie, nie licząc allegro bo w ASO też nie bardzo. I tak dla potomności to łożysko max 48.99PLN, oring 0.50 PLN. Teraz jestem na etapie testowania i przystosowywania simmeringa 12x22x7 staram się bo koszt to 2 PLN, ale chyba trzeba będzie zakupić oryginał bo już unicestwiłem 2 sztuki i nic, no ale potrzeba matką wynalazków :D