Zobacz pełną wersję : Szpilki - co zrobić??
wymieniałem drążki, koles przekręcił nakrętki udarem, w jednym prawym kole przednim kręciła sie w lewo i prawo. musiałem wyrwać nakrętke:( troszku z tym sie napracowalem - nie bylo tak latwo. teraz jezdze na 3 śrubach, bo szpilka ma zjechany gwint. Przypatrzyłem sie dobrze i stwierdziłem ze szpilki sa przeznaczone do felg a nie alufelg i są krótsze, a powinny być dłuższe o 1,5 cm z tego co sie orientuje. Co powinienem zrobić wymienić wszystkie szpilki...????? aha i ile kosztuje takie coś z nakrętkami??
w dziale dotyczącym kół, zawieszeń i hamulców znajdziesz odpowiedź. Najlepiej wymienić wszytskie szpilki. W dziale, który podałem na 100% znajdziesz dla siebie odpowiedź
ok dzięki wielkie napewno poszukam:)
Ja ostatnio byłem zmuszony to wymiany szpilki. Pan Wulkanizator tak mi mocno dokreci pistoletem nakretke, że jak odkrecałęm koło sie ukręciła. Pojechal z tym fantem do Pana Wulkanizatora, to stwierdził że za mocno odkrecałem koło.
Za szpilke zapłaciłęm w Hondzie jakeis 15 zł, ale żyby wymienic trzeba wybic piaste, a przy okazji łożysko.