PDA

Zobacz pełną wersję : problem z hamulcami

redbul
04-03-10, 14:58
witam,tak jak w temacie mam taki problem w swoim civicu ze gdy jade i nacisne pedal hamulca to auto nie hamuje ruwnomiernie tylko tak nim buja jakby raz hamowal za chwile przepuszczal i znowu hamowal,moze ktos wie co to moglo by byc,czyrzby krzywe tarcze....?

mc47
06-03-10, 09:03
krzywe tarcze to by ci jeszcze kierownicą ruszało na lewo i prawo przy hamowaniu

może masz zapowietrzony układ hamulcowy
zobacz czy klocki jeszcze są

i nie wiem czy to może mieć takie objawy ale zobacz czy tłoczek w zacisku hamulca ci chodzi dobrze .. może trzeba to przesmarować smarem do hamulców (albo wymienić) .. a i te prowadnice oczywiście też wyczyścić i przesmarować.

slawinio82
07-03-10, 07:18
witam,tak jak w temacie mam taki problem w swoim civicu ze gdy jade i nacisne pedal hamulca to auto nie hamuje ruwnomiernie tylko tak nim buja jakby raz hamowal za chwile przepuszczal i znowu hamowal,moze ktos wie co to moglo by byc,czyrzby krzywe tarcze....?

a masz ABS? bo z objawów które opisałeś wynika ze chyba tak i to własnie ABS jest powodem tego. A czy przy hamowaniu pulsuje ci pedał hamulca? jeżeli tak to to właśnie jest abs.

pzdr

redbul
09-03-10, 11:44
właśnie kierownica buja na prawo i lewo przy chamowaniu

abs mam ale jest odłączony,niewiem czemu poprzedni wlasciciel odlaczyl,a pedal chamulca tez pusuje

kaaliber
10-03-10, 22:49
jeśli ''bije'' kierownica to krzywe tarcze na bank..

taz666
11-03-10, 09:38
A jeśli jest odłączony ABS to prawdopodobnie jest uszkodzony a poprzedniego właściciela przeraził koszt nowego modułu.