Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Coś lata i hałasuje pod deską:/

teg
04-03-10, 11:54
Denerwuje mnie dźwięk "latającej luźno śrubki" który wydobywa się jakby spod deski, bardziej spod półeczki czy spod radia... Ktoś miał coś takiego ? Może coś wpadło w nawiewy, da się dobrać do środka nawiewów bez rozbierania całej deski? Wyjąć rurę nawiewu na nogi czy coś...

Marecki
04-03-10, 13:41
No chyba sam sobie odpowiedziałeś na pytanie - pewnie coś Ci wpadło. Nie wiem, czy to dobry pomysł, ale spróbuj wyjąc jedną z kratek nawiewu i może jakimś odkurzaczem "zassij"?
Może pomoże

MikeFoto
04-03-10, 14:24
Denerwuje mnie dźwięk "latającej luźno śrubki" który wydobywa się jakby spod deski, bardziej spod półeczki czy spod radia... Ktoś miał coś takiego ? Może coś wpadło w nawiewy, da się dobrać do środka nawiewów bez rozbierania całej deski? Wyjąć rurę nawiewu na nogi czy coś...

Miałem tak jak przy wymontowywaniu zegrów wpadła mi śrubka gdzieśpod deskę :)

teg
04-03-10, 21:28
Kurde, no właśnie występuje to od kupna i jakoś teraz pomyślałem, że warto coś z tym zrobić... W poprzednim aucie hałasowała.... złotówka wrzucona do radia CD - zorientowałem się, jak oryginalna płyta Kazika wyjechała koledze porysowana :D

Ale tutaj... hmm, to brzmi bardziej jak drgająca sprężynka... Jak będzie cieplej to postaram się dostać do wnętrza nawiewów, tylko jak? :/

hariusz
05-03-10, 17:02
U mnie lewy nawiew, ten nieregulowany poziomy trzeszczy jak jest określona tempreratura, jak go łupne z piąchy to mu przechodzi na jakiś czas, tak myślę jak go na stałe "osadzić".

loyek5
06-03-10, 09:48
No jak sprężynka. U mnie też jest taki odgłos ale nie wydaje mi się, że pochodzi on zza deski. Bardziej gdzieś koło fotela. Ciężko to określić... Kiedyś wydawało mi się, że to mogą być zapięcia pasów ale później się już do tego przyzwyczaiłem i przestałem nasłuchiwać. Jak uda się komuś zlokalizować te bzyki i brzdęczki to niech się pochwali. :)