Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : błotnik ej2

Boniek87
03-03-10, 21:03
Witam,
mam pytanie dotyczące zamienników błotników do civica 92-95 ktore są na allegro np: http://moto.allegro.pl/item943226623_honda_civic_blotnik_przod_przedni_hb _coupe_92_95.html

a mianowicie- czy ktoś kupował te zamienniki i jak to się prezentuje, czy dobrze pasuje i czy nie leci szybko rdza na tym nawet po zabezpieczeniu bo taką opinię słyszałem też, jak wypada w porównaniu z orginalnymi blotnikami?:) pytam ponieważ muszę jakis kupić i mysle czy orginalny czy taki zamiennik, byc może ktoś pomoże:) z góry dzieki za odpowiedź

falek84
04-03-10, 15:14
z zamiennikiem moze byc problem ze spasowaniem. Moim zdaniem najlepiej kupic oryginalna uzywkie

kamix666
06-03-10, 20:45
jak kupowac to tylk oorginalny poszukaj sobie w kolorze :)
taniej wyjdzie niz kupienie takiego + malowanie

ja w poprzedniej ej2 kupilem w kolorze za 120 zł (fioletowy ciezko dostepny)

misiek707
07-03-10, 11:27
Te błotniki są ciężkkie w spasowaniu, szczególnie ciężko szczeliny poustawiać. Zależy jaki ci się trafi :)

S1600
07-03-10, 19:18
i czy nie leci szybko rdza na tym nawet po zabezpieczeniu bo taką opinię słyszałem

No To cie w jajo zrobili bo błotniki pomalowane ta czarną farbą podkładem sa tylko do transportu i defakto zabezpieczaja przed wilgocią np na magazynie...
dodam ze mało który lakiernik wie że tą farbe trzeba zedrze a nauczyłem sie tego sam ok 3 lata temu jak zmatowałem i połoyłem lakier na ten czarny syf i klient wrócił z rdzą ...
Jezeli potrzebujesz pomocy konkretnie w tym temacie albo odpowiednie przygotowanie tego to pisz PW