Zobacz pełną wersję : rozrząd po angielsku, prośba
Firestarter
16-08-06, 14:58
2 tyg temu zakupiłem civica 15 lsi z 94 roku :D z przebiegiem 59 tys mil. Przymierzam się do zrobienia w nim rozrzadu, w książce serwisowej nie ma wzmianki że był robiony. Posiadam książkę serwisową ale nie mogę tam znależć jak jest rozrząd po angielsku. I tutaj proszę o pomoc, szukałem w kilku słownikach i nic. Głupia sprawa :? ale bez tego nawet nie mam po co jechać do mechesa.
help!
pasek to timing belt a sam rozrzad chyba timing gear, poprawcie jezeli sie myle.
z tym przebiegiem, to raczej nie byl robiony, ale wlasnie przyszla na niego pora, zatem zrób i nie wnikaj.
Firestarter
16-08-06, 16:03
pasek to timing belt a sam rozrzad chyba timing gear, poprawcie jezeli sie myle.
timing beelt znalazłem w serwisówce., dzięki. Jak jeszcze wiesz jak jest napinacz to już bede happy. Bo zmienią mi pasek bez napinacza i bedzie kupa. Albo ogólne okreslenie "rozrząd", to by było najlepsze bo nie musialbym się motać.
Z góry dzięki
canarywharf
16-08-06, 18:53
timing beelt znalazłem w serwisówce., dzięki. Jak jeszcze wiesz jak jest napinacz to już bede happy. Bo zmienią mi pasek bez napinacza i bedzie kupa. Albo ogólne okreslenie "rozrząd", to by było najlepsze bo nie musialbym się motać.
Z góry dzięki
Napinacz to: belt tensioner pulley
Pozdrawiam Artur
Firestarter
16-08-06, 19:48
ok, wielkie dzieki panowie. Napisalem tez maila do serwisu hondy w PL i podali mi wszystkie numery czesci ktore mam wymienic.
mam jeszcze jedno pytanko a nie bede zakladal kolejnego tematu, wymieniac pompe wodna razem z rozrzadem?. Z tego co widze w serwisowce to przy 6 tys.mil radza wymienic ale jak sobie pomysle o tutejszym cenniku uslug to bym ja zostawil.
pompe wody wymienia sie co drugi rozrząd. żywotność fabrycznej pompy wody jest 200 tys km, czyli 120 tys mil.
Podłączę się pod temat. Chodzi o te same części ale po niemiecku. Ktoś wie?
Tego jestem pewien:
rozrząd=ZAHNRIEMEN
a tutaj mogę sie mylic:
rolki=SPANNROLLE/UMLENKROLLE
napinacz=STEUERRIEMEN
Wałek rozrządu - camshaft